Nye datoer for vaksinasjon av innbyggere over 75 år er klare. 

Tysvær kommune tilbyr koronavaksinering inntil videre. 

F.o.m. 1. mai 2022 blir det felles testsenteret for Tysvær, Sveio og Bokn i Aksdal lagt ned.

Det er nå nye anbefalinger om testing og om å holde seg hjemme ved koronasykdom. Tysvær kommune har også noe endrede telefontider og tider for testing i påskeuken.

I Tysvær kommune er det som ellers i landet et høyt smittetrykk, med rundt 600 smittede den siste uken. Dette er omtrent likt som uken før. Det er flest barn og unge blant de smittede. Det er usikkert når toppen av smittebølgen vi nå er inne i er over, men nasjonale myndigheter forventer at vi både i februar og mars vil ha et høyt antall smittede og at sykehusinnleggelser og sykefravær vil være på et høyt nivå.

I tillegg til utlevering av selvtester på koronasentralen, kan man også hente tester på nærbutikk i Nedstrand, Skjoldastraumen og Slåttevik i åpningstiden.

Fra i dag, onsdag 26.januar gjelder nye karanteneregler for nærkontakter. Smittekarantene på 10 døgn kan erstattes med daglig testing i 5 døgn for husstandsmedlemmer og tilsvarende nære.

Du som har tre vaksiner bør ikke ta PCR for å bekrefte positiv selvtest.

I dag og fram til torsdag blir det sendt ut over 4 millionar sms-ar om appen Smittestopp. I appen kan du gje og få melding om smitte. Det er særleg viktig at alle som har appen og som testar positivt, melder frå om det i Smittestopp.

Regjeringen mener det fortsatt er behov for nasjonale tiltak. Det forventes høye smittetall i ukene som kommer, men som samfunn tåler vi viruset bedre nå. Derfor letter regjeringen på noen av tiltakene. Regjeringens justeringer av tiltakene er basert på råd fra Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet og ble presentert på en pressekonferanse torsdag ettermiddag.