Nå kan du gi beskjed om du ønsker å bli vaksinert med 1. dose, vi har ubegrenset kapasitet!

Vaksineglass

Vi får ekstra vaksiner til Tysvær i uke 30, ca. 1000 vaksinedoser som skal settes på de som enda ikke har fått 1. dose

Nå er vi endelig kommet til den perioden der omfordelingen av vaksiner er over og vi får betydelig flere vaksinedoser (BioNTech/Pfizer) til oss i de neste ukene.

 

Det har vore to smittetilfeller med Covid-19 i Tysvær kommune siste veka. Begge tilfeller har kjent smittevei. 148 tysværbuer testa seg forrige veke.

Vi viser til melding lagt ut på Haugesund kommune sin hjemmeside i dag:

To personer har fått påvist koronavirus etter deltagelse på «rulling» i russebusser i Haugesund, natt til lørdag 19.juni.

Det er siste uken registrert 3 smittetilfeller i Tysvær kommune, der en har foreløpig ukjent smittevei mens to er nærkontakter. En barnehage er berørt, hvor to avdelinger er satt i karantene.

Rundt 20 % av alle innbyggere i Tysvær er nå fullvaksinert, og 33 % har fått minst en vaksinedose. 

Tysvær kommune vaksinerer de neste ukene gruppe 6, som er innbyggere 45-54 år med underliggende sykdom. Både denne og neste uke får kommunen kun doser til å sette vaksinedose 2, og neste gruppe i prioriteringsrekkefølgen vil derfor ikke starte opp før i juni. 

Denne uken vaksineres aldersgruppen 55-64 år med underliggende sykdom. Neste uke vil det være en glidende overgang til neste gruppe, 45-54 år med underliggende sykdom. Til nå er 22,54 % av alle innbyggere vaksinert med minst en dose- det går opp og frem!

Vaksineringen pågår for fullt, og denne ukes settes 408 vaksinedoser. 114 av disse går til 2.dose og 294 til 1.dose. Alle innbyggere over 65 år skal i løpet av denne uken være tilbudt vaksine.