I dag og fram til torsdag blir det sendt ut over 4 millionar sms-ar om appen Smittestopp. I appen kan du gje og få melding om smitte. Det er særleg viktig at alle som har appen og som testar positivt, melder frå om det i Smittestopp.

Som annonsert før helgen, ble det mandag 17. januar vurdert videre tiltaksnivå i barnehager og skoler i Tysvær på bakgrunn av smittesituasjon og vurderingskriterier fra sentrale myndigheter.

I Tysvær kommune er vaksinasjonsdekningen god. Alle over 65 år fikk tilbud om 3. dose koronavaksine innen utgangen av 2021.

Regjeringen mener det fortsatt er behov for nasjonale tiltak. Det forventes høye smittetall i ukene som kommer, men som samfunn tåler vi viruset bedre nå. Derfor letter regjeringen på noen av tiltakene. Regjeringens justeringer av tiltakene er basert på råd fra Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet og ble presentert på en pressekonferanse torsdag ettermiddag.

Tysvær kommune vaksinerer for fullt! Alle som ønsker koronavaksine dose 1, 2, 3 eller 4 og er i målgruppen for disse kan bestille time via Helseboka eller ringe vaksinetelefonen på telefon 52 75 74 01 i åpningstiden. 

Det ble påvist 27 nye smittetilfeller i Tysvær kommune forrige uke. Dette er en oppgang fra de to foregående ukene. Vi forventer at det vil bli høye smittetall i januar og februar grunnet omikronvarianten som har større spredningsevne enn tidligere varianter. 

Alle som ønsker koronavaksine dose 1, 2, 3 eller 4 og er i målgruppen for disse kan bestille time via Helseboka eller ringe vaksinetelefonen på telefon 52 75 74 01. Vi har mange ledige vaksinetimer denne uken.

Alle tilsette i barnehagar og alle elevar og tilsette i barneskular, ungdomsskular, vidaregåande skular og vaksenopplæringa vert oppmoda av sentrale myndigheiter om å testa seg med ein hurtigtest innanfor 24 timer før dei går på jobb eller skule fyrste dag etter juleferien.

Det er for tiden en synkende smittetrend i Tysvær, med 11 nye smittetilfeller forrige uke. Det har vært en halvering av testing i uke 51, som er som forventet i forbindelse med julehøytiden. Det er meldt om 9 nye smittetilfeller til nå denne uken. 

Tysvær kommune har i dag fått beskjed fra Statsforvalteren i Rogaland om at vi kan vaksinere ansatte i skoler og barnehager ned til 18 år med 3. dose, såfremt det er gått 20 uker mellom dose 2 og 3.