Trygg Trafikk har godkjent Tysvær som en trafikksikker kommune

Det er et kvalitetsstempel for godt, målbevisst og helhetlig arbeid med trafikksikkerheten i kommunen

Oppstilling av ansatte - Klikk for stort bildeFornøyde representanter fra Tysvær kommune og Trygg Trafikk Rogaland, etter godkjenning som trafikksikker kommune.

– Det kjennes godt å få dette på plass. Vi har jobbet strukturert og godt med trafikksikkerhet på tvers av tjenesteområdene i mange år, men at dette nå er dokumentert er vi veldig glade for å ha fått gjennomført, sier rådmann Sigurd Eikje.

F.v. Ordfører Sigmund Lier, Ingrid Lea Mæland regionleder Trygg Trafikk Rogaland og rådmann Sigurd Eikje - Klikk for stort bildeF.v. Ordfører Sigmund Lier, Ingrid Lea Mæland regionleder Trygg Trafikk Rogaland og rådmann Sigurd Eikje

Tysvær har fullført en rekke kriterier og sjekkpunkter for å kunne bli godkjent som trafikksikker kommune av Trygg trafikk.

– Det har vært en tidkrevende prosess med å få all dokumentasjonen på plass. Spesielt med tanke på antall skoler og barnehager som skulle sende inn skriftlige rutiner for deres arbeid med trafikksikkerheten. Jeg vil takke alle som har bidratt med innsamling av all denne dokumentasjonen. Det er en milepæl å endelig få denne godkjenningen på plass, sier Eikje.

Å bli godkjent som trafikksikker kommune betyr ikke at det aldri vil skje ulykker på veiene i Tysvær. Men det er et kvalitetsstempel for systematisk, målbevisst og helhetlig arbeid med trafikksikkerheten.

– Trafikksikker kommune handler i stor grad om holdningsskapende trafikksikkerhetsarbeid som kommunen må jobbe kontinuerlig med å vedlikeholde. For å beholde godkjennelsen som “Trafikksikker kommune”, må kriteriene godkjennes på ny av Trygg Trafikk om tre år.

– Vi er ikke i mål, vi må fortsatt jobbe med å forbedre det gode arbeidet vi allerede har satt i gang, avslutter Eikje.

F.v. Ordfører Sigmund Lier,  regionleder Ingrid Lea Mæland i Trygg Trafikk Rogaland, fagsjef Harald Heieraas Trygg Trafikk - Klikk for stort bildeF.v. Ordfører Sigmund Lier, regionleder Ingrid Lea Mæland i Trygg Trafikk Rogaland og fagsjef Harald Heieraas i Trygg Trafikk Marsipankake - Klikk for stort bilde

Hva er en trafikksikker kommune?