Musikkbingen

Her kan du lese mer om øvingslokalet "musikkbingen".

Bandøvingsrom  - "Musikkbingen"

Containerløsningen som vi har i Tysvær består av 2 stk. 20 fots sammenkoblede stålcontainere, noe som utgjør ca. 25 m² øvingslokale med gode akustiske forhold og 50 dB støydemping. Den ligger ved kulturhuset nede v/badeanlegg på parkeringsplassen.

Utstyr: trommesett, 2 gitarforsterkere, 1 bassforsterker, taleanlegg og enkel miksepult.

 

Åpningstider 

  • Mandag-fredag: kl. 08:00-21:30
  • Lørdag-søndag: kl. 12:00-17:00.

Det ingen aldersgrense på bruk av bingen.

 

Bestilling av tid

Du må booke tid på forhånd, ring eller mail oss, gjerne samme dag. Du kan få tildelt faste øvingstider eller enkelt øvinger.

For å få tilgang på bingen må du har nøkkelkort (depositum kr 150 som du får tilbake ved innlevering av nøkkel). Får du faste tider kan du også få nøkkelkort til hvert enkelt medlem på den tida du har fått tildelt (150 kr pr nøkkelkort).

 

Hvordan er det egentlig å øve i slike binger?

Musikkbingene har en utforming og et interiør som både er trivelig og funksjonelt. Luftkvaliteten vil være tilfredsstillende for intens og langvarig bruk av inntil 10 personer, det er varmekabler i gulv og det er lydisolerte vinduer på kortsidene. 

 

Hvordan er akustikken/resonansen/etterklangen i bingen?

Rommet har en akustikk tilpasset rytmisk musikk; rock og populærmusikk, jazz, verdensmusikk, folkemusikk og elektronika, herunder side- og undersjangere.

Bingen har en etterklang på 0,4 sekunder, noe som innebærer en god bassabsorbentløsning i 63 og 125 Hz-oktavbåndet. En av veggene er blitt gjort diffuserende (lyden spres) og/eller absorberende, mens parallelle reflekterende flater har blitt unngått for å gi mindre ressonance.

Kontaktinformasjon

Johnny Liadal
Kulturkonsulent
E-post
Telefon 952 40 073