Svebakken

Svebakken er eit flott friluftsområde som er tilrettelagt med båt og utstyr

Svebakken ligger ved Ålfjorden, i utkanten av Tysvær kommune. For å kommehit må man kjøre forbi Aksdaø og følge E-134 til Våg, for deretter å ta av til E-39 mot Bergen. Etter noen kilometer kommer man til fylkesgrensen mellom Rogaland og Hordaland, og på andre siden av veien kan man starte fotturen til Svebakken. Rasteplassen som ligger på venstre hånd kan benyttes som parkering. Turen til Svebakken tar ca. 25 minutter. Stien er godt merket og er ikke særlig krevende.

Om gården

Svebakken ligger nydelig til helt ved sjøen i Ålfjorden. Det er to naust som hører til gården og et fint kai/badeområde. Ellers består området av grassletter, trær og vanlig utmark. 

Historie

Det ble drevet gårdsbruk her fra ca. 1840. Tysvær kommune kjøpte plassen i 1976, men på midten av 80-tallet brant bygningene ned og etter det har ikke plassen vært bosatt. MAn kan i dag se ruinene etter bebyggelsen, oppmuringer og innhenginger som ble brukt til dyrehold står fortsatt igjen. 

Bruksområder

På Svebakken kan du drive med ulike aktiviteter. Sjøen inviterer til både til båttur i robåt, fiske, bading, fange krabber eller man kan ta en kanotur. På land er det også mye å ta seg til, som lek- og idrettsaktiviteter, grilling, bålbrenning og fine turer i området. Det er en merka rundløype som anbefales. Det er satt ut benker og bord som er til fri benyttelse, det er også mulig å overnatte i medbrakt telt. 

Området egner seg godt til aktivitetsdager, utflukter og leirskoleopphold for dskoler, barnehager eller andre lag og foreninger.

Utstyrsliste Svebakken

  • 1 plastrobåt med årer
  • 2 kanoer
  • diverse redning- og flytevester
  • 3 krabbeteiner
  • fjordgarn
  • makrellgarn

Priser

Kr. 500,- for organisasjoner fra andre kommunar enn Tysvær, og kr 200,- for privatpersoner. Det er gratis for skoler/organisasjoner fra Tysvær kommune.

Ta kontakt med servicetorget for å låne utstyr. Nøkler til naust og båt kan hentes i Servicetorget på Tysvær Rådhus etter avtale.

Kontaktinformasjon

Servicetorget Tysvær kommune
E-post
Telefon 52 75 70 00