Sandbekken

Bygdetun, leirskule og friluftsliv

Naturperlen Sandbekken er et eldorado for de som søker et stille og rolig sted som kan utforske på egenhånd, Området er tilrettelagt med turløyper og stier med ulik grad av opparbeiding. Her finner du en samling av eldre bygninger. Bygningene representerer ulike tidsepoker og et av de særlig omdiskuterte historie lik mannen Cleng Peerson "utvandringens far" som er knyttet til huset. 

Det såkalte Cleng Peerson huset inngår i bygdetunet. Huset ble flyttet til Sandbekken i sammenheng med at det 17. mai 1983 var 200 år siden Cleng Peerson ble født. 

Våningshuset er restaurert og fungerer nå som informasjonsbygg. Det er også satt opp en løe i tilknytning til gådsannlegget. Her er det friluftscene, et restaurert kvernhus og en utmerket badestrand.

I Storavantnet lurer aure og røye. Du kan fiske fra land eller fra båt. Det er egne O-kart for Sandbekken, og vi anbefaler turorientering. Kart kan kjøpes på kulturkontoret. Langs løypene finner du informasjon om skogsdrift, dyre- og planteliv. 

Leirskule

Leirskole er et sentral del av tilbudet på Sandbekken, med moderne fasiliteter og 28 overnattingsplasser for de som ønsker det. I tillegg til leirskole er det et kanobygg på området med ti kanoer og vester. Det er to hytter på området med 12 overnattingsplasser i hver. I Servicebygget er det fire overnattingsplasser. 

Ved kanobygget er det grill og volleyballnett. Dersom en ønsker å benytte seg av disse tilbudene må en selv ta med grillkull og ball. Det er godt tilrettelagt for funksjonshemmede. 

Sandbekken - kanobygget og stranden - Klikk for stort bildeSandbekken

Priser for utleie

For lag og foreninger i Tysvær er det gratis å benytte seg av dette tilbudet. 

Organisasjoner og skoler utenfor Tysvær, samt private, kan også leie Sandbekken. Da er det følgende priser som gjelder:

Priser for å leie Sandbekken
Hva ønsker du å leie? Pris for organisasjoner utenfor kommunen Pris for private
Servicebygg, to hytter, kanoer og klatreutstyr 2000,- 4000,-
Servicebygg, en hytte, kanoer og klatreutstyr 1600,- 3000,-
Servicebygg alene 1000,- 2000,-
Kanobygg 750 1500
Klatreutstyr per sett/dag 60,- 120,-
Teltplass med grillreservasjon 350,- 700,-
Vask, hele leirskolen 2200,- 2200,-
Vask servicebygget 1250,- 1250,-
Vask per hytte 500,- 500,-

Husk å alltid avtale pris for utleie!

Prisene er generelt angitt per døgn, men for lån av servicebygg til møtevirksomhet en kveld er prisen som abgitt kr. 1000/2000,- Det er mulig å avtale pris for halve døgn, for eksempel fra fredag morgen til søndag kveld 2,5 døgn = kr. 2500/5000,-

Ønsker du å leie anlegget i de mest populære månedene mai, juni og august bør du være ute i god tid.

Ta kontakt med servicetorget for å sjekke ledig kapasitet og reservere.


 

Kontaktinformasjon

Servicetorget Tysvær kommune
E-post
Telefon 52 75 70 00