Fysioterapi voksne

Tysvær kommune har tre fysioterapeuter som jobber med voksne og eldre. Alle tre har god kompetanse innen allmenn fysioterapi med ulike ansvarsområder. De har lang og bred erfaring i faget. Målgruppen er voksne med mer omfattende helseproblemer, der tilbudet gjerne skal være koordinert mot andre kommunale og regionale/eksterne tjenester. Saksbehandling i form av utredning, ulike søknader, tilrettelegging og lignende kommer ofte i tillegg til behandlingen og opptreningen brukeren skal ha.

Hvilke områder og oppgaver jobber vi med?

  • Ressurspersoner inne ParkinsonNet 
  • Ressurspersoner innen palliativ team 
  • Kontaktpersoner og veiledere for frivillige til sterk og stødig grupper
  • Kontaktpersoner til langtidsavdelingene Nedstrandstunet og Aksdalstunet.
  • Gjennomfører boligkartelegginger, søker på aktuelle hjelpemidler og kartlegger fysisk funksjon i hjemmet der det er behov. 
  • Behandling av bruker med kroniske og progredierende sykdommer, som f.eks. MS, Parkinson og slag. 
  • Det er terapeuter på korttidsavdelingen ved Tysværtunet fire dager i uken, hvor bruker som trenger opptrening etter akutt sykdom eller funksjonsfall følges opp. 
  • Fysioterapeutene i kommunen driver også med 
    • Fallforebyggende arbeid
    • Friskliv
    • Behandlingsgrupper
    • AktivA artroseskole i samarbeid med private med driftstilskudd
    • Lungefysioterapi 
    • Hjelpemiddelformidling

Behandlingsforløpet i tjenesten er i hovedsak periodevis, men dette vurderes individuelt. 

Aktuelle samarbeidspartnere

Fysioterapeuten samarbeider etter behov, med fastlege, privatpraktiserende fysioterapeuter i kommunen, frisklivs- og folkehelsekoordinator, hverdagsrehabiliteringsteam (HVR), sykehjem, BPA/PA, sykehus, rehabiliteringsinstitusjoner, habiliteringstjenesten, diverse kompetansesentre, NAV Hjelpemiddelsentralen, ulike hjelpemiddelfirma, m.fl.

Betaling/egenandel

Etter fylte 16 år er det egenandel for fysioterapi. 

Reglene for betaling av egenandel gjelder for kommunal fysioterapeut, men også for privatpraktiserende fysioterapeut som mottar kommunalt driftstilskudd. 

Hos privatpraktiserende fysioterapeut, uten kommunalt driftstilskudd, vil egenandelen bli noe høyere, men her kan det gjerne oppleves noe kortere ventetid for å komme til. 

Egenandel følger fast takster fra en takstplakat som revideres årlig. Pasienter som har en registrert yrkesskade eller bor og oppholder seg i institusjon betaler ikke egenandel for fysioterapi, uansett alder.

Egenandeler som betales av pasienten, rapporteres inn til Helfo to ganger per måned. Det mottas frikort etter å ha nådd et beløp på 3165 kroner per år i 2024 (totalt for både lege og fysioterapi). Før frikort mottas, vil kommunen sende ut en faktura for egenandel én gang per måned i etterkant av behandlingen(e).

Les mer om egenandel for helsetjenester her. 

Ved uteblivelse fra avtale som ikke er varslet på forhånd, vil det bli fakturert et gebyr på 250 kroner for den første avtalen og 200 kroner for påfølgende avtaler.

Henvisning

Det trengs ikke henvisning for å motta fysioterapi i Tysvær kommune, verken av kommunal eller privatpraktiserende fysioterapeut. Pasienter kan selv ta direkte kontakt ved behov. Det er imidlertid en fordel med en skriftlig henvisning, da denne ofte gir nyttige opplysninger om bla diagnose, sykehistorie m.m. 

Skjema for henvisning til fysioterapeut (PDF, 243 kB)

Kontaktinformasjon

Vakttelefon Fysio- og ergoterapitjenesten
Telefon 52 75 89 06

Telefontider
Tirsdag kl. 09:00-11:30 og fredag kl. 12:00 - 15:00

Maria Sørhaug Landro
Fysioterapeut
Oda Rossebø Knudsen
Fysioterapeut
Eva Aarvik
Fysioterapeut
Kari Otilie Hodne
Fysioterapeut (vikar ut 2025)