Nå kommer valgkortet

I disse dager sender Valgdirektoratet ut valgkort til alle med stemmerett. Alle skal ha fått sitt valgkort før forhåndsstemmingen starter den 10. august.

De fleste kommer til å få valgkortet i sin digitale postkasse. Alle som mottar valgkortet digitalt får tilsendt en varsling om dette på SMS.

Når du har fått denne SMS-en er valgkortet ditt tilgjengelig i din digitale postkasse, enten du bruker DigipostE-boks eller AltinnDa kan du logge inn, åpne valgkortet, og få nyttig informasjon om hvor, når og hvordan du stemmer.

Noen får valgkortet tilsendt på papir. Dette gjelder personer som har reservert seg mot elektronisk post i kontakt- og reservasjonsregisteret, eller som ikke har oppdatert eller bekreftet kontaktinformasjonen sin i registeret de siste 18 månedene.

Nyttig informasjon

Å få valgkortet er først og fremst en bekreftelse på at du har stemmerett ved valget. På valgkortet står det også hvilken kommune du har stemmerett i, samt annen nyttig informasjon du kan trenge før du stemmer.

Det er ikke nødvendig å vise frem valgkortet når du stemmer. Alt du trenger for å stemme er legitimasjon med fullt navn, fødselsdato og bilde. Husk at valgkortet ikke gjelder som legitimasjon.

Du kan forhåndsstemme i alle landets kommuner. På valgdagen må du stemme i den kommunen du har stemmerett i.

I Tysvær vil den ordinære forhåndsstemmingen foregå på Tysværtunet.

Åpningstidene vil være kl. 10.00–18.00 alle hverdager i perioden fra 10. august til 8. september.

Det vil også være åpent lørdag 26. august og lørdag 2. september kl. 10.00–15.00.

Les mer om valgkortet