valg logo

Frist for å levere inn listeforslag til valgstyret er mandag 1. april kl 12.00. Listeforslaget er levert når det er kommet inn til kommunen. Det vil si at det ikke holder at det er poststemplet denne dagen.

Listeforslag sendes til:

Tysvær kommune ved Poltisk sekretariat

5575 Aksdal

Listeforslaget kan også sendes på e-post til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.. Dersom listeforslaget sendes på e-post må original dokumenter med underskrifter sendes i posten, eller leveres snarest etter 1. april.

Fristen for å trekke tilbake et listeforslag er 23. april kl 12.00.

Krav og begrensninger til listeforslaget

• Overskrift som viser hvilket parti listen kommer fra
  • Minst 7 kandidater og maksimalt 35 kandidater
  • Inntil 6 kandidater kan gis et stemmetillegg. Disse skal stå først på listen, med uthevet skrift (fet skrift, kursiv eller store bokstaver)
  • Kandidatenes fornavn, etternavn og fødselsår. Dersom partiet velger å ta med stilling/og eller bosted, må dette gjøres for alle kandidatene på listen
  • Alle kandidatene må være valgbare senest på valgdagen
  • Listen må være underskrevet av to styremedlemmer i partiets lokallag

Partier som ikke er registrert fra før

De som skal stille nye lister eller etablere nye partier må samle 300 underskrifter som støtter initiativet. Vi oppfordrer disse partiene til å ta kontakt med Politsk sekretariat for veiledning til innlevering av listeforslag.

Spørsmål

Har du spørsmål eller trenger veiledning som gjelder listeforslag, kan du ta kotakt med Politisk sekretariat ved Liv Jorunn Frønsdal på e-post Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den., eller telefon 5275 7055.

Les mer om listeforslag på valgdirektoratets nettside.