Informasjon om egenandel og gebyr for ikke møtt ved fysio-/ergoterapitjenesten

Fra 01.01.2017 vedtok regjeringen en endring i regelverket for fysioterapi. Denne går ut på at alle over 16 år (uansett diagnose) nå må betale en egenandel for fysioterapi. Ergoterapi er fortsatt ikke egenandelsbelagt.

Egenandelene blir rapportert inn til Helfo, og du mottar automatisk frikort (egenandelstak 2) etter at du har betalt kr. 2085 pr. år. Har du betalt inn for mye blir det du har krav på tilbakebetalt automatisk. Informasjon om hva du må betale skal være tilgjengelig på oppslag i venterommet, eller du kan spør fysioterapeuten.

(For ordens skyld – dette er ikke samme egenandelstak og frikort som det du oppnår ved betaling hos lege. Frikort etter egenandelstak 2 gjelder for betaling av egenandel hos fysioterapeut, enkelte former for tannbehandling og opphold ved godkjent rehabiliteringsinstitusjon).

Vi opplyser om at dersom du ikke møter til avtalt time (gjelder både hos fysioterapeut og ergoterapeut), og ikke melder avbud seinest 24 timer før, vil du bli belastet med et gebyr. Undersøkelse/vurdering: kr. 250,- behandling/veiledning/oppfølging: kr. 200,-.

Ved akutt sykdom holder det at en gir beskjed mandag morgen for timer samme dag, da vi ikke er tilgjengelig på telefon for å få meldt avbud i løpet av helga.

Vennlig hilsen

Fysio-/ergoterapitjenesten i Tysvær kommune
v/avdelingsleder Irene Krystad
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
tlf. 52 75 89 07 / mob. 932 16 636