Serverings- og/eller skjenkebevilling

Planlegger du å starte et serveringssted med servering av mat eller drikke, må du ha serveringsbevilling. For å kunne søke om skjenkebevilling for alkohol, må du først ha serveringsbevilling.

Serveringsbevilling

Skal dere starte eller overta et serveringssted, eller selge mat fra en foodtruck eller matvogn, må det søkes om serveringsbevilling.

Hvordan få serveringsbevilling?

  • Serveringsloven stiller krav til vandel.
  • Daglig leder må være ansatt ved stedet hvis ikke eier av stedet ivaretar denne rollen.
  • Daglig leder ved stedet må ha bestått etablererprøven.

Bevillingen blir gitt til bedriften som eier serveringsstedet. 

Søknad om serveringsbevilling

Fast skjenkebevilling

Foreligger en serveringsbevilling fra før, og det er ønske om å skjenke alkohol, må det søkes om skjenkebevilling.

Hvordan få skjenkebevilling?

  • Alkoholloven stiller krav til vandel.
  • Bevillingen gis til selskapet som skal drive stedet.
  • Styrer og stedfortreder må ha bestått kunnskapsprøven for skjenkebevilling.
  • Styrer og stedfortreder må være over 20 år.
  • Styrer og stedfortreder må være ansatt på stedet eller arbeide der i kraft av eierstilling.

Søknad om fast skjenkebevilling

Trenger du skjenkebevilling til arrangement?

For lukkede arrangement/selskaper trenger du ambulerende skjenkebevilling, og for arrangement som er åpent for publikum trenger du skjenkebevilling for en enkelt anledning.

Les mer om ambulerende skjenkebevilling og skjenkebevilling for en enkelt anledning her.

Salgsbevilling

Dagligvarebutikker som skal selge alkohol, må søke om salgsbevilling. Salgsbevilling gjelder for drikke med høyst 4,7 volumprosent alkohol.

Les mer om salgsbevilling her.

Retningslinjer

Retningslinjer for salg og skjenking av alkohol 01.10.2020-30.09.2024 (PDF, 198 kB)

Kontaktinformasjon

Anne Siri Wiklund
Saksbehandlar
E-post
Mobil 99 02 58 38