Å spille piano i Tysvær kulturskole
Elever i Tysvær kulturskole kan få opplæring på piano fra 3. klasse. Opplæringen gis med utgangspunkt i den klassiske musikktradisjonen. Lærestoffet vil likevel spenne over varierte stilarter som populærmusikk, blues, jazz og folkemusikk. Besifring og akkordspill skal være tema på alle nivåer.

Instrument
Det er viktig å ha et egnet instrument å spille på hjemme. Et vanlig akustisk i god stand er å foretrekke. Elektrisk piano kan også fungere, men vil på sikt ikke gi samme spilleglede som et akustisk instrument. Keyboard anbefales ikke, da fingerene ikke vil få nødvendig trening, pga at tastene er så lette å trykke ned. Pianolærerne er alle positive til å hjelpe til med råd ved instrumentkjøp.

Samspill
Vi prøver å få til enkelte samspill i løpet av eleven sin tid i kulturskolen. Det er 4 og 6-hendig pianospill som er mest vanlig. Etter hvert som vi blir mer kjent med den enkelte elev, prøver vi også å finne aktuelle spillepartnere blant andre elever i kulturskolen. Samspill skjer i forbindelse med vanlig spilletime, eller at man gjør avtale om andre tider / ekstra øvinger.

Lærebøker
Det vil normalt brukes en lærebok på nybegynner- og mellomstadiet. Dette sikrer en passe progresjon og at nødvendig kunnskap til teori og noter kommer til rett tid.

Lærere
Lærere som underviser på piano Marina Johansson, Stein Johannes Kolnes, Oksana Shidlovskaya, Anne Hestad Hem og Alina Kozireva.

 

 Læreplan for Piano