SMARTE FORELDRE KURS er et gruppebasert veiledningsprogram for foreldre som har engstelige og/eller triste barn i alderen 0 – 18 år.

Kursprogrammet sin målsetting er å gi foreldre støtte og kunnskap til lettere å håndtere barn som er engstelige og/eller triste. Utgangspunktet er at foreldre er en viktig ressurs og en rollemodell for barnet sitt. Virkemiddel er i hovedsak å gi kunnskap om angst og depresjon, og legge til rette for bygging av nettverk og sosial støtte. Foreldrene kan utveksle ideer og erfaringer om hvordan de kan støtte barna sine i å mestre angst og depresjon.

Kurset går over fem kvelder, og foregår på Helsesenteret i Aksdal.

Kurset koster 400 kroner, og inkluderer kursmateriell og kaffe/te.

Programmet er evaluert flere ganger med gode resultater. Programmet viser hvordan man kan forstå og handtere emosjonelle problem, og det egner seg til å forebygge utvikling av angst og depresjon hos barn og ungdom.

SMARTE FOREDLRE er utarbeidet av Simon-Peter Neumer ved Regionsenter for barn og unges psykisk helse (RBUP) i samarbeid med organisasjonen Voksne for Barn.

 

Ved spørsmål om kurset kan du kontakte

Barn/familieteam
Audhild D. Frøyland
Tlf. 52 75 88 97
Mob. 90 55 79 86
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Psykologspesialist
Marit Helene S. Johnsen

 

Du kan også ringe Servicetorget på tlf. 52 75 70 00.

 

Kursstart: Hver vår og høst, med forbehold om nok påmeldte.