Fotoarkiv

Kulturkontoret arrangerte i 1990 ett samarbeid med Statsarkivet i Stavanger en innsamling av gamle foto i alle skolekretsene i Tysvær.

Hva inneholder fotoarkivet

Under innsamlingen var det mange som kom med fotoalbumene sine, og ca. 2000 bilder ble da avfotograferte. Mange av bildene er brukt i bygdebøkene. Her er bilder fra fest og hverdag, lek og arbeid, samferdsel, møter og mye mer. Rundt 800 lokalhistoriske bilder fra Tysvær er nå lagt ut på nettet, slik at alle har anledning til å søke de opp. Det vil også etter hvert bli lagt til flere bilder. Når du er inne på fotoarkivet velger du først fylke og deretter kommune. Man kan også søke på spesielle tema eller stedsnavn, eller la dette feltet stå blankt, - da vil en få treff på alle bildene som er tilgjengelige.

Klikk her for å få tilgang til fotoarkivet


Ønsker du en kopi?

Alle bildene skal være skanna inn i så god oppløsning at du kan bestille filen direkte fra Tysvær Folkebibliotek. Dersom du vil ha kopi av selve negativen fra Statsarkivet i Stavanger må du ta kontakt med de og oppgi referansenummer som står under hvert bilde (eks.: Inv.nummer 1989/2TYS36:47).

Kontaktinformasjon

Tysvær Folkebibliotek, e-post: folkebibl@tysver.kommune.no 

Statsarkivet i Stavanger, telefon: 480 55 666