Fra 16.08 er det åpnet opp for at barn som er nærkontakter kan få fritak fra karantene dersom de tester seg på noen gitte tidspunkter. Fritaket gjelder ikke ved smitte innad i egen husstand/familie, men for eksempel ved smitte i en skoleklasse eller på en fritidsaktivitet.

Det settes flere vaksinedoser enn noen gang i Tysvær for tiden, og vi er godt i gang med å invitere til timebooking for 2. dose.

I uke 30 testet vi 270 personer, der 1 person testet positivt. Den positive har kjent smittevei.

Nå kan du gi beskjed om du ønsker å bli vaksinert med 1. dose, vi har ubegrenset kapasitet!

Vaksineglass

Vi får ekstra vaksiner til Tysvær i uke 30, ca. 1000 vaksinedoser som skal settes på de som enda ikke har fått 1. dose

Nå er vi endelig kommet til den perioden der omfordelingen av vaksiner er over og vi får betydelig flere vaksinedoser (BioNTech/Pfizer) til oss i de neste ukene.

 

Det har vore to smittetilfeller med Covid-19 i Tysvær kommune siste veka. Begge tilfeller har kjent smittevei. 148 tysværbuer testa seg forrige veke.

Vi viser til melding lagt ut på Haugesund kommune sin hjemmeside i dag:

To personer har fått påvist koronavirus etter deltagelse på «rulling» i russebusser i Haugesund, natt til lørdag 19.juni.

Det er siste uken registrert 3 smittetilfeller i Tysvær kommune, der en har foreløpig ukjent smittevei mens to er nærkontakter. En barnehage er berørt, hvor to avdelinger er satt i karantene.

Rundt 20 % av alle innbyggere i Tysvær er nå fullvaksinert, og 33 % har fått minst en vaksinedose.