Koronatest og prøvesvar

Alle med luftveissymptomer bes om å være raske med å teste seg. 

 

Telefontid koronasentralen 52757400

  • Mandag - fredag: kl. 08:30 - 10:00 og kl. 12:00 - 15:00
  • Lørdag: kl. 08:30 - 10:00
  • Søndag: kl. 12:00 - 14:00

Utenom åpningstid må du kontakte legevakt på 116 117.

Hvem kan be om testing

Vi tester personer med bostedsadresse Tysvær, og innbyggere med midlertidig opphold i Tysvær kommune. Det er i utgangspunktet innbyggere i Tysvær, Sveio og Bokn som kan bestille test på koronasentralen i Aksdal.

Kommunene skal ha et testtilbud til alle som oppholder seg i kommunen, inkludert turister og andre tilreisende. Er du på ferie i Tysvær og har behov for test i forbindelse med luftveissymptom, ber vi deg ta kontakt med koronasentralen per telefon.

Folkehelseinstituttet har laget kriterier for hvem som skal og bør testes. I tillegg til nyoppstått luftveisinfeksjon eller andre symptom på covid-19, gjelder det også i forbindelse med smittesporing, innreise med mer. Les mer om testkriterier her

Symptomer på smitte

De vanligste symptomene på covid-19 er også vanlige ved andre luftveisinfeksjoner som forkjølelse og influensa. Mange får hoste og/eller feber. I tillegg er det vanlig med nedsatt smak- og luktesans, hodepine, slapphet og muskelverk. Etter hvert utvikler noen tungpustethet. 

Man er mest smittsom i dagene rett før og rett etter symptomene starter. Det gjelder både for koronaviruset og for en rekke andre luftveisvirus. 

Når bør du søke legehjelp?

Er du syk og trenger legehjelp, eller har behov for individuell helserådgivning, kontakt fastlege på telefon eller elektronisk. 

  • Har du behov for mer akutt helsehjelp, og ikke kommer i kontakt med fastlege, ring 116 117. 
  • Ved livstruende sykdom eller skade, ring 113.  

Testing i forbindelse med reiser ut av landet eller arrangement

Kommunens teststasjoner er forbehold testing i forbindelse med mistanke om covid-19-sykdom, smittesporing og reise inn til landet. Det tas ikke tester i forbindelse med reiser ut av landet. Spør i disse tilfellene fastlegen din om råd eller ta kontakt med en privat helseaktør.

Skal du på et arrangement/leir eller lignende og det kreves en hurtigtest, ta kontakt per telefon. Vi kan utføre denne type testing dersom det er kapasitet. Testen er gratis.

Slik avtaler du testing

Alle tester for koronavirus må være avtalt på forhånd. Du kan avtale test uten henvisning fra fastlege. Testen er gratis.

Bestill time for korona-test her

Gjelder testen personer som ikke er innbyggere i kommunen, eller er under 12 år, må man ringe til koronasentralen på telefon 52 75 74 00. Se åpningstidene over. Dette gjelder også de som ikke har bil-transport selv, og andre som ønsker å bestille via telefon.

Koronasentralen

Koronasentralen i Tysvær har adresse Aksdalvegen 158, og ligger på nordsiden av Tysværtunet kulturhus. Se kart og bilde. (PDF, 2 MB)

Når man har avtalt time for testing på koronasentralen, skal man kjøre gjennom teltslusen som er satt opp i forkant av bygget. Hvis det er kø skal man stille seg i bilkø og vente på tur. Man skal ikke gå ut av bilen, og i testsituasjonen ruller man ned vinduet og blir testet gjennom bilvinduet. Det er også viktig at man ikke går innom offentlige steder eller lignende i forbindelse med testing og generelt før man har fått avklart sin smittestatus, for å forebygge videre smittespredning

Testsvar

Du vil finne svar på din koronaprøve på https://helsenorge.no (pålogging MinID) i løpet av 1-3 døgn etter prøvetaking (ved svært høyt antall prøver forventes noe lengre svartid). Har du ikke mulighet til å logge deg inn digitalt- ring koronasentralen på telefon 52 75 74 00.

Karantene og isolasjon

Det er mange ulike regler for karantene og isolasjon, og du er selv ansvarlig for å opprettholde regler og anbefalinger som er gitt. 

Her finner du oppdatert informasjon om dette

Kontaktinformasjon

Koronatelefoner

For spørsmål koronatest - 52 75 74 00 

Har du behov for legehjelp, ring fastlegen din.

Legevakt - 116 117 

Nasjonal informasjonstelefon 815 55 015 

Spørsmål om vaksinering - 52 75 74 01