Ridefysioterapi

Velkommen til ridefysioterapi (terapiridning) ved Indre Haugaland Ryttersportklubb.

Litt om tilbudet

Ridefysioterapi foregår torsdager på Haugaland Hestesport Arena, Høieveien 332, 5563 Førresfjorden. Vi har et tilbud for både barn og voksne med ulike funksjonsnedsettelser og utfordringer. Vi har hester i forskjellige størrelser og vi har påstigningsrampe for de som bruker rullestol. Ridningen foregår innendørs i ridehus eller på ridestier i naturen, i små grupper. 

Hva er ridefysioterapi?

Ridefysioterapi er en metode innen fysioterapien, hvor fysioterapeuten bruker hest som virkemiddel. Ridefysioterapi er en veletablert behandlingsmetode innenfor fysioterapien.

Hestens bevegelser er grunnlaget i behandlingen. Under ridningen overføres hestens rytmiske bevegelser til rytteren. Bevegelsene er spesielt gunstige for opptrening av balanse, styrke av muskulatur, symmetrisk muskelarbeid og koordinasjon. Ridestillingen og hestens bevegelser kan løse opp spenninger og spasmer i muskulatur.

Kontakten med hesten er vesentlig, og valg av hest er viktig. Hesten er ofte spesialtrent til å være «terapeut». Rytteren lærer å vise omsorg og å samarbeide med hesten. I behandlingen står lystbetont mestringsopplevelse i sentrum. Dette er viktig i sanse- og motorisk trening samt for læring og for stimulering av konsentrasjonsevne og sosial tilpasning.

Ridefysioterapi kan kun drives av fysioterapeut som har gjennomført NFF´s kursrekke i dette feltet.

Praktisk info

Ridning og omgang med hest vil alltid være forbundet med en viss risiko for uhell/skade. I terapien har vi alltid sikkerhet i fokus, vi følger våre sikkerhetsrutiner og har erfarne hjelpere som håndterer hestene riktig. Hestene som brukes er spesielt utvalgt for formålet.  Vi anbefaler alle å ha privat ulykkesforsikring. Medlemmer av rideklubben er automatisk forsikret t.o.m 13 år.

Klær/sko/utstyr. Rideklubben har hjelmer og sikkerhetsvester til utlån.  Det er viktig med sko med hel, da denne vil hindre skoen å skli igjennom stigbøylen. Det kan også være en fordel om skoen har et skaft, fordi dette kan hindre deg i og klemme leggen, og vil gi bedre støtte til ankelen. Unngå jakke /genser med hette som henger fast.

Hva koster det?

Egenbetaling er 250 kr. per gang, og man binder seg for 10 ganger om gangen. Egenbetalingen går til å dekke leie av hester, hall, ridebane og innkjøp av spesialutstyr. Det blir ikke refundert ved fravær bortsett fra ved langvarig fravær av medisinske årsaker.

Kontaktinformasjon

Signe Endresen
Fysioterapeut, ridefysioterapi
E-post
Telefon 452 36 088