Bandøvingsrom: "Musikkbingen"

Containerløsningen som vi har i Tysvær består av 2 stk. 20 fots sammenkoblede stålcontainere, noe som utgjør ca. 25 m² øvingslokale med gode akustiske forhold og 50 dB støydemping. 

Hvor ligger den? Bak kulturhuset nede v/badeanlegg på parkeringsplassen.

Utstyr: trommesett, 2 gitarforsterkere, 1 bassforsterker, taleanlegg og enkel miksepult.

Du kan låne instrument (2 gitarer og 1 bass) + mikrofoner, mikrofoner og instrument må hentes i biblioteket (på lånekort) kl. 10:00-19:00 kvardager og kl. 10:00-14:00 laurdager, andre tider ta kontakt med vaktmester (tlf. 52 75 75 11). Lever tilbake etter endt øving. 

Etter kvart vil vi tilby sal av plekter, strenger og trommestikker (i biblioteket).

NB: Du må booke tid på førehand, ring eller mail oss, gjerne samme dag, du kan få tildelt faste øvingstider eller enkeltøvingar. Ta kontakt for tildeling av tider, info osv. For å få tilgang på bingen må du har nøkkelkort (depositum kr 150 som du får tilbake ved innlevering av nøkkel). Får du faste tider kan du også få nøkkelkort til kvart enkelt medlem på den tida du har fått tildelt (150 kr pr nøkkelkort).

Opningstider

Mandag-fredag: kl. 08:00-21:30 og lørdag-søndag kl. 12:00-17:00. Det ingen aldersgrense på bruk av bingen.

NB! Det er nokre faste tider i veka til band og kulturskule.

Kontakt/spørsmål: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.


Musikkbingen er støtta av Norsk tipping og Musikkverkstadordningen.

Hvordan er det egentlig å øve i slike binger?

Musikkbingene har en utforming og et interiør som både er trivelig og funksjonelt. Luftkvaliteten vil være tilfredsstillende for intens og langvarig bruk av inntil 10 personer, det er varmekabeler i gulv og det er lydisolerte vinduer på kortsidene. 

Hvordan er akustikken/resonansen/etterklangen i bingen?

Rommet har en akustikk tilpasset rytmisk musikk; rock og populærmusikk, jazz, verdensmusikk, folkemusikk og elektronika, herunder side- og undersjangere.

Bingen har en etterklang på 0,4 sekunder, noe som innebærer en god bassabsorbentløsning i 63 og 125 Hz-oktavbåndet. En av veggene er blitt gjort diffuserende (lyden spres) og/eller absorberende, mens parallelle reflekterende flater har blitt unngått for å gi mindre resonanse.