Kva er Avanti Fritidsklubb?

Avanti fritidsklubb er en kommunal, rusfri fritidsklubb som holder til på Frakkagjerd i Rolf Wee sitt bygg vis a vis Spar. Det er åpent hver mandag, onsdag (kl. 18:30-22:00) og fredag (kl. 20:00-24:00) for ungdommer mellom 13 og 18 år. Det koster ingenting å komme inn.

På Avanti har vi forskjellige aktiviteter og rom som man kan være på. Av disse har vi verksted for trial-/motorsykler, disko-/konserthall, filmrommet og musikkstudio/øvingsrom. 

 

Verksted

I garasjen er det Kjetil og Oddvar som har ansvar for det som skjer av reparasjoner og vedlikehold av klubbens trial sykler. Dette foregår annenkvar mandager i klubbens verksted fra kl. 17:30 til kl. 21:00. Lørdager i partallsuker har vi trial kjøring i samarbeid med Tysvær Trial Klubb i Dragavika. Det er da Mulighet for å leie sykkel og utstyr. Oppmøte er kl. 11:00 på Avanti for lasting av sykler. Ungdommene har også sitt eget styre.

Hallen/Diskohallen

I hallen har vi mulighet for å spille biljard, fotballspill, andre brettspill. Du kan også sitte i sofaene og prate for dei som vil det. Det er også mulighet for å kjøpe av det som vi har og selger i kiosken. I kiosken er det Avanti sitt ungdomstyre som holder på med det. .  

I Diskohallen arrangere det diskotek kvar fredag i partallsuker fra kl. 20:00 til kl. 24:00. Her er det DJ-ene på Avanti som styrer. Vist du har lyst til å være med å spille eller bli ein DJ, så har du muligheten til det her. Du vil da få opplæring og kurs av DJ-lederen som vi har på Avanti. Han vil også arrangere nokken kurs på studioet når det blir ferdig. I diskoteket er det alltid liv og du vil alltid finne nokken som danser eller lære andre korleis dei danser.

Filmrom

På filmrommet er det mulighet for å sitte seg ned og slappe av, eller sjå på ein film. Vi har også Playstation 4 med forskjellige spill som du kan sitte deg ned i sofaen og spille. Her går det veldig mykje i FIFA og Need for Speed. Men det er også mulighet for å koble til Singstar som er veldig populært. Vi arrangere også egne kvelder for Karaoke og Singstar.

Studio/øving og musikkrom

Studio er eit nytt konsept som vi heilt på med. Studioet/øving og musikkrommet er ikkje heilt ferdig enda. Men når det er det, så vil det være mulig for alle som går på Avanti til å spille inn sine egne sanger, eller kva ein har lyst til å spille inn. Det er også eit musikkrom så her kan du sitte deg ned å spille og øve med andre som eit band eller for deg sjøl. Klubblederen vil også arrangere kurs i korleis ein kan spille inn sanger. Her vil også Dj-lederen ha eit kurs med DJ ’ane. Vi har også eit stille romm der man kan redigere film, musikk, og mikser som du har lagt.

Målet for fritidsklubben

Målet for fritidsklubben er å være ein plass der ungdommene kan være sosiale med kvarandre, komme sammen og skape nye verdier. Det er også ein plass der ungdommer kan bygge opp nye kvalifikasjoner på måter som skolen ikke har anledning til. I Fritidsklubben lærer ungdommene å ta ansvar, til å stake ut ein kurs og til å utvikle sin eigen evne til refleksjon. I møtet med voksne de får tillitt til kan de få prøve ut ferdigheter som gir dem økt mestringsfølelse og selvtillit.

Avanti Fritidsklubb (10019) er også medlem av Ungdom og Fritid. Dette betyr at vi er ein brukerstyrt og rusfri møteplass for ungdom som er politisk og religiøs nøytral og åpen for alle.


Det ungdom og fritid jobber for er:

  • Å påvirke barne- og ungdomspolitikken
  • Gode fritidstiltak for alle, uavhengig av sosiale og økonomiske ulikheter
  • At barn og unge selv får bestemme over fritidssektoren
  • Godt holdningsskapende arbeid blant barn og unge
  • Å påvirke og utvikle rammebetingelser for oppvekst
  • Å øke kontakten mellom medlemmene regionalt, nasjonalt og internasjonalt


Mobbing

Avanti Fritidsklubb er det nulltoleranse for mobbing og trakassering og slike ting vil gjeve ein utestenging på 3 mnd.

Har du spørsmål angående klubben? Kom innom i åpningstidene og spør, eller send en Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..