Dersom ein elev flyttar til ny adresse (saman med ein eller begge foreldra sine), skal skulen ha melding om dette.

Er den nye adressa folkeregistrert adresse for eleven, er det godt mogleg at eleven nå høyrer til ein annnan skule.

De kan søke om å gå på ein annan skule enn nærskulen, men ein slik søknad blir sjeldan innvilga. Rett til skuleskyss er avhengig av at eleven går på nærskulen.

Innvilgar kommunen rett til å gå på ein annan skule, vil eleven misse skyssrett finansiert av fylkeskommunen. Då må foreldra sjølve syte for skyssen dersom ikkje kommunen har vedtatt å betale.

Eventuelle søknadar sender foreldre til skulesjefen:

Tysvær kommune

Rådhusvegen 9

Pb. 94

5575 AKSDAL

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.