Karneval

Hvert år har vi karneval i barnehagen. Barna kommer forventningsfulle inn dørene og de har kledd seg ut som blant annet prinsesser, sjørøvere og ulike dyr. Vi starter med fellessamling med musikk, sang og dans. Vi er så heldige at vi besøk av tryllekunstneren Heraldo og hans flotte assistent Frida fra Førland. Ellers har vi god mat, leker på avdelingen og godteposer.

Bamsesykehus

Barna tar med seg en bamse eller et kosedyr til barnehagen. Et "profesjonelt" legeteam med både overlege og sykesøster er klare til å ta imot pasientene. De er spesialister på syke kosedyr og utfører alle slags operasjoner.

Desember i barnehagen

Vi prøver å holde desember rolig på hver avdeling. Vi tenner lys, synger julesanger, leser julefortellinger, baker og lager julegaver. Vi ønsker å fokusere på stemningsfulle opplevelser uten for mye julestress. Førskolebarna går på julevandring i Førre kirke og alle barna går på barnegudstjeneste der.

Lucia feiring

Før Luciafeiringen har vi laget lussekatter og forberedt en god julefrokost for foreldre og søsken. Lucia er alltid en av førskolejentene og vi trekker lodd om hvem som skal være henne. Foreldre og søsken møter opp tidlig og vi kler barna i hvitt og vi deler ut lys og stjerner. Vi går en runde og to på utelekeplassen mens vi synger Lucia sangen. Etterpå blir det julefrokost på alle fremmøtte.

Nasjonaldager

Vi har valgt å markere de ulike nasjonaldagene i vår barnehage. Vi henger opp flagg, har en samling der barna får fortelle og vise bilder og vi har et hyggelig måltid med pent dekket festbord. Maten er selvsagt fra det landet som vi feirer. Vi markerer også samefolkets dag me fellessamling og samisk mat.

17. mai

I forkant av 17. mai så feirer vi denne dagen i barnehagen. Førskolebarna går fremst og bærer fanen etter tur. Vi har en fast løype vi går og vi synger, ja vi elsker, tenk at nå er dagen her og vi sier Førresfjorden barnehage hei, hei, hei. Etter det spiser vi pølse i brød i barnehagen og vi har ulike leker for barna. 

ID - feiring

Et av høydepunktene i våre tradisjoner er markering av Id ul-fitr i barnehagen. Vi feirer noen dager etter selve høytiden fordi de fleste barna våre som er muslimske har fri da for å feire hjemme. Vår feiring består av god mat, musikk, dans og gottepose.

Kunstkafe

I november har vi kunstkafe i barnehagen. Barna lager kunst som henges opp på utstilling. Vi inviterer foreldre, søsken og besteforeldre m.m. til å komme i barnehagen for å kjøpe kunst og å spise middag. Pengene vi får inn går til Forut-som har prosjekter rettet mot barn i 6 ulike land. Vi får informasjon, musikk og film fra Forut som brukes i prosjektarbeid sammen med barna. På denne måten får barna en større forståelse om hva/hvem vi samler inn penger til.

Bursdag

Dagen starter med at vi henger opp flagg ute og bildet av barnet i garderoben. På forhånd har barnet laget ferdig kronen sin slik at den er klar på den store dagen. Barnet får også velge ut hva de vil ha å spise til middag denne dagen utifra det vi har satt opp i kostholdsplanen. De får også velge desserten som er frukt og grønt i 3 mulige varianter. I samlingen velger barnet hvilket eventyr han/hun vil ha og vi ser på tegningene de andre barna har tegnet til bursdagsbarnet. De to store avdelingen går i tog til hverandre. Ellers så er det små individuelle forskjeller på hvordan hver avdelingen setter ditteget preg på feiringen. Det blir tatt bilder av barnet denne dagen som vi legger i arkivet til barnet på vigilo.