En ny hverdag

Her er noen tanker om hvordan både barn og voksne kan forholde seg til en ny hverdag. Det kan være du blir redd, eller at det er ting du vil snakke med voksne om.

Torsdag 12. mars bestemte statsministeren vår at alle skoler i hele Norge skal stenge i to uker. Heldigvis har de fleste noen hjemme som kan være sammen med dem, selv om skolen holder stengt – men det er også noen som er alene innimellom.

Lærerne på trinnet ditt jobber med å finne gode oppgaver som du kan jobbe med hjemme, og kanskje kan du bli kjent med noen nye verktøy for kommunikasjon! Det er viktig at en voksen hjemme sier fra til kontaktlæreren din hvis du ikke kan jobbe med fagene etter planen.

Hva kan barn gjøre?

Det er de voksne som har ansvaret for å jobbe med sykdommer. Det er på sykehus at de som blir alvorlig syke blir tatt vare på, og derfor trenger ikke du å bekymre deg. Om mor eller far arbeider på sykehus eller i helsevesenet, så skal du vite at de er godt forberedt om de skal behandle noen syke der de jobber. De som arbeider der vil være nøye med å beskytte seg. Det kan også hende at foreldrene dine må arbeide, selv om de ikke jobber på sykehus. Men, nå er du, sammen med mange voksne, med på å gjøre noe for at ikke viruset skal spre seg til andre. At du ikke går på skolen eller går på trening, er med på å hindre at flere blir sjuke.

Disse tingene kan du også gjøre:

  • Ta digital kontakt med venner og klassekamerater, vær kreativ og lag digitale "storefri".
  • Du skal passe på så du ikke sprer rykter, at du ikke forteller ting som ikke er sanne eller deler noe fra nettet som du ikke vet er sant.
  • Vis omsorg for dine nærmeste.
  • Bruk ledig tid når du er hjemme som før og gjør hyggelige ting.
  • Snakk med voksne og be dem om å forklare deg hva som skjer og hva som er nytt, om du tenker på sykdommen. En fast ‘snakketid’ hver dag kan være bra.

Alarmtelefonen for barn og unge – 116 111 har nå åpent alle dager heie døgnet. Du kan også sende SMS til tlf: 41716111 eller epost til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. . Vi vet at barn og unge som fra før har mange bekymringer, kan oppleve økt behov for å bli sett og hørt når hverdagen blir endret.

Tipsene over er blant annet hentet fra denne artikkelen: https://krisepsykologi.no/hva-kan-vi-se-til-barn-om-coronavirus/#samtale-med-barn.

Dersom du synes ting er vanskelige eller om du lurer på noe, så snakk med de voksne hjemme! Dersom det er vanskelig, så kan du ta kontakt med kontaktlæreren din eller andre på skolen:

Inspektør/sosiallærer André Håland Telefon: 920 66 053
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Inspektør/spes.ped. Hanne Sætre Djønne Tlf: 951 91 295
Epost: hanne—Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Rektor Svein Ove Pedersen Telefon: 957 78 748
epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. 


Psykisk helseteam Barn og unge i Tysvær kommune

Har du spørsmål og behov samtale? Ta kontakt på telefon, mandag, tirsdag, torsdag, fredag kl. 09.00– 14.00

  • Ingebjørg Stokka:48236939
  • Audhild D. Frøyland: 90557986
  • Skolehelsetjenesten: Irene H. Vestvik: 91782708

Barneverntjenesten i Tysvær kommune

Barnevernet i Tysvær er alltid åpent både på dagtid, ettermiddag og kveld
Telefon: 52757030 (dagtid)
Barnevernvakt: 90170591 (etter kl. 15.30)