Rektor informerer

Kjære alle sammen!

På Førre er vi gode på dugnad og samhold, det er noe alle vet.  Nå er vi i gang med den viktigste dugnaden i manns minne! Vi har ikke oversikt over hvordan de neste ukene blir, men vi skal få det til, sammen, slik vi pleier.

En stund fremover får elevene ikke delta på noen av de viktigste arenaene i livene sine, skolen er stengt, de kan ikke væra med venner og alle fritidsaktiviteter er utsatt. Det kan bli krevende både for elever og foresatte. Derfor blir det særs viktig at vi voksne tar ansvar for å sikre både trivsel, mestring og glede for barna våre, først og fremst sammen med familien.

Fredag satt lærerne på hver sin plass og gav undervisning til elevene. Vi er allerede godt i gang! Fantastisk! Elevene skal ha hjemmeskole via PC og nettbrett, hver dag, fra mandag til fredag.

Skolen benytter kanalene Itslearning, Teams, Showbie, mail og One note, all informasjon til elevene vil ligge der. Kontaktlærerne gir beskjed om andre kanaler skal benyttes. Vi har hatt noen utfordringer med overbelastning av nettet og apper som «henger», vi må bare ha tålmodighet med dette, det blir jobbet med kontinuerlig. Lærerne vil gjøre sitt ytterste for å gi elevene god opplæring nå!  Husk at det er helt nytt for lærerne også, det å bare ha kontakt med elevene via nettet.

Nå må vi konsentrere oss om det aller viktigste. Om kommunikasjonen blir vanskelig i perioder, kan elevene alltid bruke tid på å lese, øve på rettskriving og regne oppgaver. Og snakk gjerne litt engelsk hjemme! Tegn, mal, strikk, vær kreativ, gå tur, ta knebøy og pust med magen!

Henting av bøker/utstyr
Grunnet smittefare har vi fått restriksjoner fra kommuneledelsen når det gjelder å slippe folk inn på skolen. Ta kontakt med administrasjonen om du trenger å hente noe, så ordner vi med en løsning!

Kontakt med skolen

Kontakt- og timelærere svarer på spørsmål i de avtalte kanalene i ordinær arbeidstid (0830-1530).
Dere kan i tillegg nå administrasjonen pr. telefon i samme tidsrom. Ved behov er det selvsagt greit å ta kontakt utenom denne tida. Skolens telefonnummer: 52 75 81 00

Rektor Svein Ove:             957 78 748
Inspektør André:               920 66 053
Inspektør Hanne:              951 91 295

Tips til hjemmeskole

1. Det er lurt å dele dagen inn i faste rutiner:
    1. En tid for å gjøre skolearbeid -  det er ikke ferie
    2. En tid for å spise sammen
    3. En tid for å leke, ha pause
    4. En tid for å bli underholdt av skjerm
  2. Foresette har noen plikter:
    1. Følge opp skolearbeid til barna sine, hver dag
    2. Gi beskjed om elever er syke og om de/familien er i karantene
  3. Vær oppmerksomme på:
    1. At barna trenger å snakke om det som skjer nå, det kan være skremmende
    2. At barna kan føle seg ensomme når de ikke kan treffe andre på skolen
    3. At vi alle kan bli ekstra irriterte eller sinte uten at vi helt vet hvorfor
  4. Muligheter:
    1. Gå turer sammen, være ute i naturen, om dere ikke er i isolat
    2. Ha husarbeid på timeplanen, lage mat, rydde og vaske i sammen
    3. Spilla spill sammen
    4. Ringe/Skype til hverandre
    5. Tenk på om det er noen du kjenner som har det vanskelig- ta kontakt
    6. Lær besteforeldre og andre som kan være ensomme nå hvordan de bruker SkypeDet er ikke lov til å ta på hverandre, men vi må ta vare på hverandre, sier statsminister Erna Solberg.
    7. PS! Vi som bor i samme hus må selvsagt klemme hverandre! Og husk god håndhygiene!
    8.

Svein Ove Pedersen