Å gå på dans i Tysvær kulturskole
Elevene kan begynne på dans fra de går i 2.klasse. All danseundervisning foregår i grupper, og gruppene er inndelt etter alder. Det er viktig at elevene følger sin aldersgruppe ettersom at nivået og vanskelighetsgraden på undervisningen er tilpasset den spesifikke aldersgruppens fysiske utvikling. De to første årene er det stort fokus på å utvikle grunnleggende ferdigheter i dans gjennom lek og improvisasjon. I jazzdanstimene fra 4.klasse og oppover, er det større fokus på å utvikle, teknikk, styrke og bevegelighet.

Hvert år får elevene være med på en eller flere forestillinger. Det å få stå på scenen er en viktig del av opplæringen i og med at vi jobber med sceniske danseformer. I periodene før forestillinger jobber vi mer intensivt med å øve på koreografi i dansetimene

Utstyr
For at elevene skal få best mulig utbytte av danseundervisningen, er det viktig at de har på tøy som gir god bevegelsesfrihet. Treningsbukse, t-skjorte (eller lignende), ballettsko/myke jazzsko eller barbeint (unngå sokker da gulvet er glatt). Langt hår settes opp i hale eller dult. Det er en fordel for de eldste elevene å ha på tøy som er ettersittende nok til man kan se knær og rygg, for at lærer skal kunne korrigere og veilede.

Lærer
Lærer på dans i Tysvær kulturskole er Elisabeth Sannes.

Les mer om Dans i kultuskolen her: Læreplan for Dans

ballett kjoler