Informasjon Tysværskolen (Covid-19)

Informasjonsside om Covid-19 og hvilke tiltak som gjelder for skolene i Tysvær kommune.

Fra skolestart høsten 2021 er det  GRØNT tiltaksnivå i skoler og barnehager i Tysvær kommune.

Dette betyr:

• Ingen syke skal møte i barnehagen eller på skolen.
  • Det skal være god hygiene og normalt renhold.
  • Man skal unngå fysisk kontakt mellom personer (håndhilsning og klemming)
  • Ansatte skal holde god avstand til andre ansatte

Ellers kan barnehagene og skolene opprettholde vanlig organisering av avdelinger/klasser/grupper. Kohortene utgår, og barn og elever kan være sammen på tvers av avdelinger, klasser og trinn.

Enkeltskoler/-barnehager vil fremdeles kunne bli satt på gult eller rødt nivå, dersom smittesituasjonen tilsier det.

Les mer om grønt nivå og detaljer rundt når barnet skal holdes hjemme.

Test og karantene i barnehager og skoler

Nærkontakter til smittede i barnehager og skoler kan slippe karantene dersom de følger krav til testing. Husstandsmedlemmer, kjærester og tilsvarende nære kontakter til den smittede må fortsatt i karantene. Veiledning og tidspunkter vil bli gitt fra korona-teamet i hver enkelt situasjon.

Du kan lese mer om grønt nivå på FHI sine sider.

Dersom du er usikker:

• Ta kontakt med Koronatelefonen på tlf. 52 75 74 00 for vurdering av test og videre rådgivning.
  • Har barnet ditt en kronisk lidelse (for eks astma eller allergi) som gir mer langvarige restsymptomer, eller kroniske luftveissymptomer, kan barnet være på skole/barnehage når allmenntilstanden er god. Fastlegen som kjenner barnets tilstand kan også gi råd om hvordan man skal forholde seg.

Vi viser ellers til felles informasjon fra kommunen:

Koronainformasjon fra Tysvær kommune