Vaksineinformasjon uke 36

Vi fortsetter med tilbud om 4. vaksinedose for personer over 75 år, sykehjemsbeboere, samt personer 65-74 år.

Vaksinasjon i aldergruppen 18-64 år med underliggende risiko for alvorlig forløp av covid-19 har foreløpig ikke startet opp. Folkehelseinstituttet vil komme tilbake med informasjon om vaksinasjon for denne gruppen i løpet av kort tid.

Europeiske legemiddelmyndigheter anbefalte 1. september en godkjenning av oppdaterte koronavaksiner, såkalte variantvaksiner, fra Pfizer/BioNTech og Moderna.

Vaksinene er oppdatert for å være bedre tilpasset variantene av SARS-CoV-2-viruset som sirkulerer. Folkehelseinstituttet vil komme tilbake med mer detaljert informasjon om de nye oppdaterte vaksinene.

Vi i Tysvær kommune får den oppdaterte vaksinen fra Pfizer i uke 39 og har satt opp vaksinedager mandag 26.09.22 og tirsdag 27.09.22. Du kan også komme på drop in vaksinering disse dagene fra kl 10-15

Personer i de anbefalte målgruppene som nylig er vaksinert med oppfriskningsdose med opprinnelig vaksine, har allerede gjennom denne dosen fått styrket sin immunitet mot alvorlig sykdom og trenger derfor ikke ytterligere ny dose med oppdatert vaksine nå.

For personer som har bestilt vaksinetime og som ønsker denne nye vaksinevarianten kan endre på sin time til de to oppsatte dagene. Trenger du hjelp til å bytte timen kan du ringe vaksinetelefonen.