Vaksineinformasjon uke 1

Alle som ønsker koronavaksine dose 1, 2, 3 eller 4 og er i målgruppen for disse kan bestille time via Helseboka eller ringe vaksinetelefonen på telefon 52 75 74 01. Vi har mange ledige vaksinetimer denne uken.

Tysvær kommune sender ikke ut invitasjoner slik som tidligere. Grunnen til dette er at det tidligere var strenge prioriteringer da man ikke hadde tilgang til nok vaksiner nasjonalt. Nå er situasjonen annerledes, og vaksinetilgangen er stor.

Fra uke 1 får Tysvær kommune hjelp til vaksineringen av sivilforsvaret og Manpower. Dette gjør at vi ønsker å vaksinere flest mulig nå når vi har rikelig med ressurser til det.

Vi vil med dette oppfordre alle som vil ha 3. dose og det har gått 20 uker siden 2. dose om å bestille seg time. Vi ønsker at våre innbyggere skal være så godt beskyttet som mulig- så fort som mulig. 3. dose vil også med dagens karanteneregler gi unntak for karantene om man er nærkontakt, og kan dermed også lette byrden ved koronasykdom både innad i familier og ellers.

Har du spesielle behov eller trenger tilrettelegging i forbindelse med vaksinering? Ta kontakt med oss på telefon 52 74 75 01.

Om oppfriskningsdose/3.dose

Beskyttelsen etter fullvaksinering med koronavaksine kan svekkes over tid. Det å ta en oppfriskningsdose gir mer langvarig beskyttelse, og kan også gi en bredere beskyttelse som gjør oss bedre rustet mot nye varianter av viruset. Intervallet mellom 2.dose og oppfriskningsdosen må være minst 20 uker.

Er du du usikker på når du fikk 2. dose? Gå inn på Helsenorge.no og sjekk vaksinestatus.

• Alle i aldersgruppen 45 år og eldre og sykehjemsbeboere anbefales oppfriskningsdose.
  • Personer 18 år og eldre som tilhører risikogruppene anbefales oppfriskningsdose.
  • Alle ansatte i helse- og omsorgstjenesten anbefales oppfriskningsdose.
  • Ellers friske personer 18-44 år kan få oppfriskningsdose.

Vaksinedager i januar

Tirsdager kl. 09.30-11.00 og kl. 12.00-15.00 + kveldsvaksinering kl. 16.00-19.00.

Torsdager kl. 09.30-11.00 og kl. 12.00-15.00.

Det er også mulighet for drop-in på alle vaksinasjonsdagene.

Vaksineringen foregår som tidligere i Tysværtunet Kulturhus- idrettshallen.

Les mer om vaksinering i Tysvær her.