Flere kommunale bygg og lokaler i Tysvær er igjen tilgjengelig for utlån og bruk fra og med 14. september 2020. Dette gjelder både for lag og organisasjoner og enkeltpersoner.

• Tysvær kommune gjør oppmerksom på at smittevernsituasjonen kan endre seg og at utleiepraksis eventuelt må endres som følge av dette.
  • Vi ønsker å legge til rette for at så mange aktiviteter som mulig, særlig for barn og unge, kan gjennomføres som tilnærmet normalt. Kommunale bygg og lokaler blir åpnet for alle aldersgrupper, men aktiviteter for barn og unge under 20 år blir prioritert dersom det blir nødvendig.

Aktuelle bygg

• Skoler
  • Kommunale idrettshaller og andre møterom på Tysværtunet Kulturhus og Steinsvik Arena
  • Grendasenteret i Skjoldastraumen
  • Sosialsenteret i Nedstrand
  • Tysvær rådhus
  • Tysværtunet kulturhus sine møterom leies ut med smittevernsbegrensninger. Les mer i smittevernsveilederen til Tysværtunet; https://www.tysvertunet.kulturhus.no/om-husetutleige/covid-19-smittevernveileder-tysvaertunet-kulturhus/. Ta kontakt på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller 52 75 75 00 for mer informasjon. Idrettshallen leies/lånes også ut med smittevernsbegrensninger. Ta kontakt for nærmere informasjon.
  • Møterom og idrettshallen i Steinsvik Arena leies/lånes ut med smittevernsbegrensninger. Ta kontakt på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller 911 503 54 for mer informasjon.
  • Grendasenteret i Skjoldastraumen lånes ut med smittevernsbegrensninger. Kontakt Britt-Heidi Søvik på 478 04 257.

• Sosialsenteret i Nedstrand lånes også ut med smittevernsbegrensninger. Kontakt Elisabeth Ness på 52758758 eller 92609359.
  • Tysvær rådhus har begrenset utlån av møterom- ta kontakt med servicetorget på telefon 52757000 for mer informasjon

Viktige restriksjoner

• Skoler kan ikke lånes ut i den tiden elevene oppholder seg der.
  • Lokaler i helseinstitusjoner er ikke tilgjengelige for utlån. Dette gjelder i helsedelen på Tysværtunet samt Aksdaltunet og Nedstrandtunet.
  • Sandbekken leirsted er inntil videre stengt for utleie.

Forutsetning for utlån

• Det skal fortrinnsvis inngås en skriftlig avtale mellom leietaker og Tysvær kommune.
  • Det skal alltid oppnevnes en formell arrangør av arrangementet.
  • Den formelle arrangøren skal være en navngitt person.
  • Den formelle arrangøren setter seg inn i gjeldende regelverk for arrangement, og er ansvarlig for at antallsbegrensninger og øvrige smitteverntiltak til enhver tid overholdes.

Anbefalinger ved arrangement man må sette seg inn i: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/rad-og-informasjon-til-andre-sektorer-og-yrkesgrupper/anbefalinger-ved--store-arrangementer-knyttet-til-koronasmitte-i-norge/

Viktige presiseringer

• Kommunen foretar ingen godkjenning av arrangement eller aktivitet. Ansvaret ligger i sin helhet på den formelle arrangøren. Kommunen kan komme på tilsyn dersom det er mistanke om brudd på smittevernstiltakene.
  • Det er opp til arrangør å avgjøre om det er trygt å avholde arrangement/aktivitet. Dette betyr at man må gjennomføre en risikovurdering for hvert arrangement/aktivitet slik at man sikrer en god smittevernhåndtering og kan gjøre nødvendige tilpasninger og tiltak. Forslag til risikovurdering av arrangement; https://www.fhi.no/contentassets/541ddf1710324c02a635795428749389/200614_risikovurdering-av-arrangementer.pdf
  • Kommunen som utleier vil ikke stå som arrangør av arrangement det leies ut til.
  • Arrangøren skal ha oversikt over hvem som er til stede. Dette for å kunne bistå kommunen ved eventuell smittesporing.

Smittevernkontrakt

pdf Smittevernkontrakt