Strandryddeuka

11. til 19. september inviterer Hold Norge Rent til Strandryddeuka 2021! Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre litt. Vi oppfordrer alle til å sette av uken, en dag eller noen timer til å være med på landets største ryddedugnad.

Under Strandryddeuka bidrar barnefamilier, vennegjenger, bondelag og fiskerinæringen, friluftsråd, surfere, og mange, mange flere til en ren og vakker natur. Man trenger kun hansker, sekk eller pose og en plan for avfallshåndtering før man går ut og plukker søppel.

Vi oppfordrer til rydding langs elver, innsjøer, strender, holmer og øyer. Du velger selv hvilke dager du ønsker å rydde, og vi håper temadagene kan være til inspirasjon.

Les mer om Strandryddeuka, tips til nye ryddere og temadagene her

Rydd med jobben 16. september

16. september retter vi oppmerksomheten mot arbeidsplasser, og inviterer derfor dere til å bli med på dugnaden. En ryddeaksjon skaper til bevissthet om forsøpling, bidrar til en renere natur og er i tillegg en sosial aktivitet.

Å rydde med jobben kan enten være et heldagsarrangement eller en kort rydding i lunsjen. Selv små ryddeaksjoner bidrar!

Dette må dere gjøre for å bli en del av Strandryddeuka:

• Finn et sted å rydde, gjerne i nærområdet
• Ha hansker og avfallsposer/avfallssekker til de som skal rydde. Dette kan Strandryddeaksjonen hjelpe dere med
• Send epost til oss i Strandryddeaksjonen med informasjon om antall ryddere og område som dere ønsker å rydde.

*Skal dere ha en stor ryddeaksjon må dere avklare avfallshåndtering på forhånd. Ta kontakt med oss i Strandryddeaksjon Haugalandet, margret.einarsdottir@ragnsells.com eller post@frivest.no. Har dere en mindre ryddeaksjon med lite avfall kan det kastes i egne søppelkasser.

Rydde (ryddenorge.no) er et nasjonalt planleggingsverktøy for ryddeaksjoner. Her finner dere områder som trenger å ryddes.

Strandryddeaksjonen og Friluftsrådet Vest hjelper med henting av avfall, utplassering av container til større aksjoner. Sekker og hansker til ryddeaksjonen.

Har du spørsmål?

Strandryddeaksjon Haugalandet: Margret Einarsdottir tlf 95 98 93 59 margret.einarsdottir@ragnsells.com

Tysvær Kommune: Marlin Ø. Løvås, tlf: 476 11 371 Marlin-Ovregard.Lovas@tysver.kommune.no

Andreas Nordberg