Stor suksess på første "Familielørdag"

Det ble fullt hus da Tysværtunet kulturhus arrangerte Familielørdag for første gang i helga. Rundt 1200 personer var innom.

Det ble en veldig lovende start for det nye konseptet Familielørdag på Tysværtunet kulturhus. 

I overkant av 1200 personer var innom for å delta på diverse aktiviteter den dagen, informerer biblioteksjef Lillian E. Rushfeldt. Bare på biblioteket viste besøkstelleren at det var 690 personer innom. Over 100 personer deltok på hesteridning.

Positive tilbakemeldinger

«På biblioteket hadde vi refleksverksted, og der var det sånt trøkk at vi gikk tomme for reflekser før det var gått en time. Men tegning var heldigvis også gøy. Vi fikk veldig mange positive tilbakemeldinger fra både voksne og barn som syntes dette var kjekt», forteller biblioteksjefen.

Det vil ikke være like mange aktiviteter hver Familielørdag framover, men det blir minst en aktivitet hver lørdag fra kl. 11.00, fram til påske.

«Og på biblioteket er tilbudet alltid gratis, enten det er tegning eller andre hobbyaktiviteter på programmet. Målet vårt var å skape en møteplass for barnefamilier, og det fikk vi til,» sier Rushfeldt.

en jente viser fram boka hun har fått - Klikk for stort bildeDet deles ut gratis bok til barn på biblioteket. Lillian E. Rushfeldt

Perling og ansiktsmaling

Lørdag 23. september er det TV-aksjonen for Redd barna som er tema. Den dagen kan du få med deg blant annet perleverksted, ansiktsmaling og kritting på Lars Hertervigs plass.

Disse aktivitetene er gratis - for de som velger å gi et valgfritt beløp via Spleis-aksjonen til Tysvær Frivilligsentral til inntekt for Redd Barna, da får også barnet en diplom og en en liten premie (begrenset antall).

Det er også åpen kino, bading og kafè for de som ønsker det.

Mer info om Familielørdag

en gutt rir på hest, to kvinner følger hesten - Klikk for stort bildeHesteridning med Faxi islandshestforening på Lars Hertervigs plass. Lillian E. Rushfeldt

Videre program vil bli å finne på Tysværtunet kulturhus sin nettside.

Konseptet er et samarbeid med Tysværtunet Kulturhus, Tysvær Frivilligsentral, Tysvær kulturskole og bLEST Litteraturfest.

barn og voksne perler på biblioteket - Klikk for stort bildeDet ble pynting av refleks på hobbyverksted på biblioteket. Lillian E. Rushfeldt