I Tysvær kommune er det ikke påvist nye smittede den siste uken. Det er veldig bra, og det er viktig at vi alle fortsetter det gode arbeidet med å holde smitten nede i lokalsamfunnet vårt.

Tysvær kommune følger fortsatt de nasjonale regler og anbefalinger, og har ikke utarbeidet egen forskrift slik situasjonen er nå.

Av smittevernhensyn ber vi våre innbyggere og andre om å unngå drop-in-besøk på rådhuset. Ring heller på tlf 52 75 70 00, eller send mail til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. og du vil få hjelp. Gjelder henvendelsen for eksempel en byggesak, vil aktuell saksbehandler avgjøre om det er behov for fysisk møte eller telefonmøte.

Symptom og testing

Det har vært stor aktivitet ved koronasentralen denne uken, og det testes mellom 30-80 personer daglig. Det er bra at man har lav terskel for å ta kontakt ved symptomer, lar seg teste og holder seg hjemme til prøvesvar foreligger. Vi minner igjen om at Covid-19 kan gi svært lette symptomer hos enkelte.

Les mer om testing her; https://www.tysver.kommune.no/coronavirus/koronavirus/koronavirus#symptomer-og-testing-for-koronavirus

Psykisk helse

Vi er inne i en tøff tid, med stadig nye begrensninger på hvordan vi kan leve livene våre. Vi leser om økning i smittetall og dødsfall på grunn av koronaviruset, og mange kjenner på bekymring og redsel. Det er et maratonløp vi står i når det gjelder koronapandemien, der vi må holde ut sammen. Det er positive signal i forhold til at trygge vaksiner kan være tilgjengelige fra neste år, og det kan være et lys i tunellen for mange som er slitne etter flere måneder med usikkerhet.

Det finnes en rekke nasjonale og lokale hjelpere som kan bidra om du trenger noen å snakke med. Vi har samlet kontaktinformasjon til noen av disse her https://www.tysver.kommune.no/coronavirus/koronavirus/koronavirus#hjelpetelefoner-og-lokale-hjelpere-for-alle-aldre, og det gjelder både barn, unge, voksne og eldre. Vi oppfordrer til å ta kontakt med lokalt hjelpeapparat eller fastlegen om du eller noen du kjenner har behov for hjelp og støtte.

Vi oppfordrer også alle til å se hverandre ekstra godt i denne tiden vi er inne i. Noe av det viktigste vi har nå er hverandre. Selv om det er mye vi ikke kan gjøre som tidligere, er det også mye som ikke er avlyst. Nasjonalforeningen for folkehelsen minner oss på at for eksempel gåturer, å høre på musikk, telefonsamtaler, å lese, å synge, latter og håp ikke er avlyst. La oss bruke det vi har, og glede oss selv og hverandre med de mulighetene som fremdeles finnes.

Per Fugelli påpekte flere ganger at «helsens mysterium ble løst for flere tusen år siden i Håvamål: Mennesket er menneskets helsekilde!». Vær et medmenneske.

covid 19 4975604 640