Statusoppdatering Covid-19

Det er påvist 45 tilfeller med Covid-19 i Tysvær den siste uken.

Det er flere barn og unge som er smittet nå enn tidligere, og barnehage og skole er berørt.

Utbruddet på Aksdaltunet er under kontroll, og det har ikke vært meldt om flere smitta beboere eller ansatte den siste tiden.

Kommunen har fortsatt følgende råd til befolkingen fremover for å unngå press på sykehuset og helsetjenestene i kommunen:

• Hold deg hjemme om du er syk med ny oppståtte luftveissymptomer – og test deg.
  • Hold avstand til andre der det er mulig i det offentlige rom, gjerne en meter.
  • Vurder bruk av munnbind hvis det ikke er mulig å holde minst en meters avstand innendørs i det offentlige rom.
  • Vurder bruk av hjemmekontor når det er mulig.
  • Reduser antallet nærkontakter.

Les gjerne mer om hvilke nasjonale regler og råd som gjelder på Helsenorge sin nettsider.