Statusoppdatering Covid-19

Det er påvist 28 tilfeller med Covid-19 i Tysvær den siste uken. Alle aldersgrupper er representert, både barn og voksne. Vi ser spredt smitte på flere lokasjoner i kommunen. Rundt 80 % av de smittende er voksne.

Som kjent er det et pågående smitteutbrudd på Aksdalstunet. I løpet av siste uken har til nå 6 beboere og 10 ansatte fått påvist smitte. Sykehjemmet vil fortsette med strenge smittevernstiltak, samt regelmessig testing også den kommende uken. Pårørende oppfordres fremdeles til å unngå besøk på Aksdaltunet i denne fasen, der dette er mulig.

Kommunen har følgende råd til befolkingen fremover for å unngå en ny nedstenging og redusere tallet på sykehusinnleggelser:

• Hold deg hjemme om du er syk med ny oppståtte luftveissymptomer – og test deg.
  • Hold avstand til andre der det er mulig i det offentlige rom, gjerne en meter.
  • Vurder bruk av munnbind hvis det ikke er mulig å holde minst en meters avstand innendørs i det offentlige rom.
  • Vurder bruk av hjemmekontor når det er mulig.
  • Reduser antallet nærkontakter.

Rådene ble gitt samlet fra kommunene Tysvær, Haugesund, Karmøy, Bokn og Sveio før helgen.