Det er mindre enn to måneder igjen til julaften, og mange arbeidsplasser planlegger julebord og juleavslutninger.

Tysvær kommune ønsker derfor å gå ut med råd sett i sammenheng med koronasituasjonen. Kommunen følger de nasjonale retningslinjene om arrangementer samt pålegg til serverings- og skjenkesteder.

• Regelen for julebord er fra 9.november at man kan samles inntil 20 personer på offentlig sted om lokalet er stort nok til å kunne overholde avstandskravet på minst 1 meter. Skal du invitere noen hjem til deg er regelen maksimalt 5 gjester.
  • Kan vi dele oss? Normalt er vi mange sammen i julebordsesongen. Vi oppfordrer til at dere deler dere opp i mindre grupper. Deltakere i mindre grupper gir bedre mulighet til å holde kontroll og mindre risiko for smittespredning dersom noen skulle være smittsomme.
  • Felles for alle arrangementer er lister med kontaktinformasjon, å iverksette tiltak for at syke ikke deltar, å følge relevante standarder om smittevern og å tilrettelegge for avstandskrav og smittevern.
  • Husk meter’n! Dette gjelder uansett hvor man er. Rådet om minst én meter avstand gjelder både innendørs og utendørs, privat og offentlig, på dansegulvet og i buffet køen osv. Når vi sitter ved siden av hverandre bør det være minst én meter fra skulder til skulder. Husk at man blir definert som nærkontakt til personer om man er nærmere enn 2 meter i mer enn 15 minutter, hvis det skulle oppstå smitte og man må i karantene.
  • Vi er ofte rause på juleklemmen. Den må dessverre utgå i år, men heller spares til en annen hyggelig anledning, når smittesituasjonen i Norge ikke lenger er en reell fare.
  • Det er stadig endringer i råd og regler. En ting som gjelder i dag kan være annerledes i morgen. Det er opptil deg som arrangør å holde seg oppdatert på gjeldende retningslinjer og regler.

Bruk lokale leverandører og spisesteder

I Tysvær og på Haugalandet har vi flere spisesteder og cateringselskaper. Vi anbefaler alle å benytte lokale leverandører, enten ved å besøke spisestedene eller ved å bestille mat for levering. På den måten støtter vi det lokale næringslivet.

Vi ønsker alle en god og ansvarlig julebordsesong!

julebord