Campingplasser

NHO Reiseliv har nylig utarbeidet en bransjenorm for håndtering av smitteverntiltak ved norske campingplasser - Trygg camping. Tysvær kommune har tidligere anbefalt stenging av felles sanitæranlegg og andre fellesareal i forbindelse med utbruddet av covid-19, men vil fra i dag anbefale lokale campingplasser om å følge bransjenormen.

-> Les denne her

Det er kommuneoverlegen som har det overordnede smittevernansvaret i kommunen, men det er den enkelte campingplass sitt ansvar at smitteverntiltakene er forsvarlige. Kommuneoverlegen kan bistå i smittevernfaglige vurderinger.

Båthavner og andre samlingssteder

Tysvær kommune anbefaler som før å unngå større forsamlinger ved båthavner og andre samlingssteder, og minner om de generelle smittevernrådene som til enhver tid gjelder.

• Anbefalt størrelse på grupper i private sammenhenger er maksimalt 20 personer, forutsatt at man kan holde minst èn meter avstand eller mer mellom personene.
  • I gjestehavner er det kun tillatt med overnatting i båter/bobiler som har egne matlagingsfasiliteter og eget toalett.
  • Det må sikres forsvarlig avstand mellom hver enkelt båt/bobil slik at nasjonale anbefalinger om avstand mellom mennesker kan overholdes.
  • Kommunale servicebygg og sanitæranlegg er fremdeles stengt inntil videre.

gammel vogn