Koronavaksinering fremover

Tysvær kommune tilbyr koronavaksinering inntil videre.

Fremover vil det vaksineres annenhver uke i lokalene på koronasenteret, dersom det er behov.

Gå inn på helseboka og finn ledig time der. Hvis du ikke finner et passende tidspunkt kan du kontakte vaksinetelefonen på tlf. 52 75 74 01 i åpningstiden.

Ny oppfriskningsdose for personer over 80 år

Folkehelseinstituttet åpner for at personer som er 80 år og eldre, som har fått tre doser og ikke har gjennomgått koronasykdom etter dette, kan få en ny oppfriskningsdose hvis de selv ønsker det. Dosen kan gis tidligst 4 måneder etter siste oppfriskningsdose.

Tysvær kommune vil ikke sende ut innkalling til 4. dose, da dette ikke er en generell anbefaling men en mulighet for den enkelte. En ny dose nå vil ikke nødvendigvis utelukke et behov for ytterligere oppfriskningsdose til høsten dersom smitten øker.

Immunsupprimerte

Personer med alvorlig svekket immunforsvar anbefales per i dag tre doser i grunnvaksinasjonsserien i tillegg til én oppfriskningsdose 3 måneder etter dose 3. Det er god oppslutning om de tre første dosene, men det er fortsatt mange med alvorlig svekket immunforsvar som ikke har tatt oppfriskningsdose.

I tilfeller hvor behandlende lege vurderer at det er behov for ytterligere doser utover de fire som allerede er anbefalt, bør det dokumenteres i form av et brev som kan medbringes til det kommunale vaksinasjonstilbudet om ikke vaksinen tilbys på sykehuset.

Det er opp til den behandlende lege å vurdere hvilken vaksine og hvilket doseintervall det er mest hensiktsmessig å benytte.

Våre telefontider reduseres fra 1.mai

De nye telefontidene for vaksinetelefonen (52 75 74 01) er fra 1.mai:

Mandag-fredag: kl. 09:00-10:00.

Helg og helligdager: Stengt.

Se også temasiden for korona som blir oppdatert løpende.