Vi har nå lagt bak oss en uke med stengte skoler og barnehager. Vi har en ekstraordinær situasjon der alle er med på en dugnad for å begrense spredning av smitte. Dette gjør at også på fritiden er det store begrensninger på hva man kan gjøre. Det er forståelig at denne situasjonen kan være krevende for barnefamilier og familier med ungdom i huset. Både for barna og de voksne i familien. Hverdagen blir plutselig mest knyttet til husets fire vegger for både voksne, barn og unge.

Skolene har jobbet hardt denne uken for å få alle elevene med på undervisning på web-løsning. Lærerne jobber for å få undervisningen til å fungere for alle. Noen barn opplever at det er greit å jobbe med skolearbeid på denne måten, for andre er det mer strevsomt. Dersom nettbasert undervisning skal fungere krever det at foreldrene også gjør en innsats. Barn trenger gjerne både praktisk hjelp og motivasjon for skolearbeidet. Det er lett å se for seg at det oppstår krevende situasjoner både for barn og foreldre når noen i hjemmet skal motta undervisning og andre har hjemmekontor i samme hus. Ta kontakt med skolen hvis dere opplever at det ikke går greit med hjemmeskolen. Der møter dere både ledelse og lærere som er klar for å hjelpe.

For mange har det i denne tiden vært trygt og godt å være sammen som familie. Utbruddet med korona kan likevel til tider oppleves utfordrende. Hvis du kjenner deg trygg, blir barna trygge. Er du urolig er det sannsynlig at også barna i familien kjenner på en uro.  

>> Her kan du finne gode råd og tips til foreldre

Vi står sammen om dette. Barnehager, skoler og hjelpeinstanser ønsker å hjelpe til gjennom denne spesielle perioden.

Ønsker dere god helg! Ta godt vare på hverandre!

 

Jente Martínez istockphoto