Kartlegging av netthastighet og mobildekning i Tysvær kommune i perioden 27. mars til 12. april.

Nasjonal kommunikasjonsmyndighet har utarbeidet dekningskart for Tysvær kommune. Dekningskartene ligger som vedlegg nederst i artikkelen. Nå trenger vi tilbakemelding fra innbyggere og næringsliv for å kartlegge hvor netthastighet og mobildekning ikke stemmer overens med kartet per i dag.

Forslag til hastighetsmåler for nettfart: https://www.tek.no/speedometer

I tilbakemeldingen er det viktig at du oppgir din adresse og hvilke fiber/mobil-leverandør du har.

Etter kartleggingen vil Tysvær kommune utarbeide et forslag til utbyggingsplan. Denne planen skal bidra til at alle innbyggere på sikt får bedre hastighet og dekning. Planforslaget vil deretter bli lagt ut på høring. Utbyggingsplanen vil ligge til grunn for anbud som gjelder prosjektering, bygging, eie og drift av fiberbasert bredbåndsnett, samt levering av innhold. Gjennom anbudsutlysningen vil Tysvær kommune utfordre markedet til å bidra til at områder med lav bosetting får tilgang til et tilfredsstillende bredbånd så snart som mulig.

Den politiske saken finner du her: Gjennomføring av bredbåndsdekning i tysvær kommune

Tilbakemelding sendes til: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Veiledning til dekningskartene
30 Mbit/s (Høykapasitetsbredbånd)
10 Mbit/s (Mobil innendørs)
4 Mbit/s (Mobil innendørs)