Har du sjekket røykvarsleren din?

1. desember er røykvarslerens dag, og en fin påminnelse om å bytte batterier og ta et ekstra klikk på testknappen for å sjekke at den fungerer som det skal.

Alle kan bli bedre på å tenke brannsikkerhet. Det viktigste du kan gjøre for brannsikkerheten i hjemmet, er å sjekke at alle røykvarslerne i boligen virker som de skal, og at de kan høres tydelig på oppholdsrom og soverom, også når døren mellom rommene er lukket.

Alle må ha minst én røykvarsler i hver etasje. Røykvarslere bør testes jevnlig og hver gang du har vært bortreist over lengre tid. Det klart beste er å ha varslere som er seriekoblet.

Det finnes forskjellige typer røykvarslere. Noen piper når de trenger nye batteri. Andre har et brannalarmanlegg som sier ifra automatisk hvis det trengs batteribytte. Finn ut hvilken type du har hjemme, test røykvarsleren og bytt batteri hvis det er behov for det.

På røykvarslerdagen.no finner du nyttig informasjon om tiltak som bedrer brannsikkerheten 

Haugaland brann og redning iks sin har laget en konkurranse i forbindelse med røykvarslerens dag med mulighet for å vinne flotte premier! Delta på konkurransen til Haugaland brann og redning på Facebook her.