Forbodet er gitt med bakgrunn i stor fare for gras- og lyngbrann grunna ei lengre periode utan nedbør. Forbodet er gjeldande for heile kommunen og gjeld inntil det blir oppheva

Ikkje lov:

• Det er ikkje lov å tenne opp små kaffebål, eingongsgrillar, kulegrillar, bålpanner, gassgrillar, stormkjøkken og andre kokeapparat med brennstoff utandørs
  • Det er ikkje lov å grille eller tenne opp bål nære skog og mark
  • Det er ikkje lov å tenne bål og grille i strandsona
  • Det er ikkje lov å tenne opp bål eller grille på dei vanlegvis godkjente og tilrettelagte bål- og grillplassane
  • Det er ikkje lov å brenne hageavfall, sjølv på eiga tomt. Dette kan leverast inn på avfallsmottak

Forsvarleg grilling under oppsyn i eigen hage er lov. På plenen må man ikke grille, men om man har en gassgrill på terrassen og passer godt på, og gjerne også har en hageslange i nærheten, er det trygt.

Det er meldt fint vær ei god stund framover. Ein ønskjer ikkje å legga nokon dempar på gleda over den tidlege sommaren, men vi tar ingen sjansar når det er så tørt ute som det er nå.  Brannsjefen har derfor innført totalforbod mot å gjere opp ild utendørs. Vi håper dere kan nyte kald turmat fram til skogbrannfaren er over.

Ved brann eller farlege situasjoner, ta kontakt med brannvesenet på nødnummer 110.

Hjelp oss gjerne med å gjøre dine vener og kjente merksame på dette.

English version:

COMPLETE FIRE BAN IN EFFECT
There is now a complete fire ban in effect for the municipality of Tysvær. The nice weather have recently led to an increased risk of forest/nature fires. The fire chief have therefore instituted a complete ban on all fires, including small and large bonfires, and the burning of yard waste. The ban also includes barbeque areas in forests and parks.

If for some reason you experience an out of control fire, please call 110 immediately.