Bursdagsfeiring

Når barna har bursdag blir det feiret i barnehagen. Vi gjør stas på bursdagsbarna. De får velge i bursdagsskapet hva de vil pynte seg med og hva de vil pynte bordet med. Bursdagsbarnet får være med en voksen til butikken for å handle inn det som skal spises på den store dagen. Barna får velge mellom diverse sunne retter. Bursdagsbarnet sitter på bursdagsstolen, mens de andre barna synger for ham eller henne. Bursdagen feires i den gruppa barnet tilhører.

Karneval

I februar har barnehagen karneval for alle barna på begge basene. Dette er gjerne fredagen før fastelavn. De barna som har fri den aktuelle dagen, kan komme i det tidsrommet karnevalet varer. Barna kommer ferdig utkledd. Vi går i tog i barnehagen, synger, danser og spiller. Etterpå er det underholdning og pølser i brød. Til slutt samles alle barna i sine respektive grupper for å ”slå katta ut av sekken”. Når sekken revner, koser barna seg med innholdet.

Kunstutstilling

I løpet av våren har vi en kunstutstilling på Tysværtunet (følg linken)

Gul fest før påske

Like før påske samles barna på basene til gul fest. Da er alle kledd i gult og hele barnehagen bærer preg av påske og den gule fargen. Vi spiser god påskelunsj sammen, danser og koser oss.

Ruskendager

Våropprydning på utelekeplassen og utenfor gjerdet i barnehagen går over to dager like før 17. mai. Da skal barna sammen med de voksne gjøre det fint til feiringen av nasjonaldagen.

Maifest

Den siste dagen før 17. mai har vi Maifest i barnehagen. Barna går i tog til Aksdalstunet og synger for de eldre. Vi marsjerer videre gjennom Aksdalsenteret og gjennom Tysværtunet og tilbake til barnehagen.

Etterpå er det fest i barnehagen med leker, pølser og is.

Sommaravslutning for skolebarna

Skolebarna, Humlene har mange kjekke gjøremål de siste månedene før de slutter i barnehagen.  De drar bl.a på Midtsommarfest på Sandbekken sammen med de andre barnehagene i kommunen. Videre har de en avslutningsfest/Humlefest i barnehagen sammen med foreldrene hvor de opptrer og summerer opp det siste året før skolestart.

Vikingfestival

Den nesteldste gruppa i barnehagen drar til Vikingfestivalen på Avaldsnes. Før de drar på Vikingfestivalen har de jobbet med vikinger som tema i barnehagen. På festivalen skjer det mange spennende aktiviteter og de får et lite innblikk i hvordan vikingene levde, spiste og kledde seg.

Luciafeiring

Den 13. desember har vi Luciafeiring. Denne dagen deler de to eldste gruppene seg. Halvparten av barna går til Aksdalstunet, mens den andre halvparten går til Tysværtunet. Barna går i tog med Luciadrakter og lys og stanser i de forskjellige stuene for å synge julesanger for de eldre. Begivenheten avsluttes med at barna spiser Lussekattar og koser seg sammen med de eldre. De yngste barna blir igjen i barnehagen og har sin egen Luciafeiring der.

Julevandring og julegudstjeneste

I desember får 6 - åringene komme i Aksdal kirke på julevandring. Da gjennomgås hele jule - evangeliet slik at barna får spille de ulike rollene, Maria, Josef, englene osv. Dette pleier barna å synes er veldig spennende, og det er en fin måte å bli kjent med julens innhold. Sammen med en annen barnehage i Tysvær blir vi uka før jul invitert til julegudstjeneste i Aksdal kirke. Her har barna små oppgaver, som å tenne lys, synge en julesang for de andre o.l. Ellers synger vi gjennom de tradisjonelle julesangene.

Adventsfest

Tidleg i desember arrangerer vi adventsfest i barnehagen for foreldre og barn. Festen begynner kl. 16.00 (for foreldrene) og varer til kl. 18.00.