Logg inn Joomla

Logg inn Joomla

Aktivitetsdag

.

En kald tirsdag i juni hadde vi aktivitetsdag i Dragavika. Vi spilte fotball og volleyball. Det ble også mange runder med boccia og kubbespill. Til slutt ble det konkurranse i hvem som var sterkest. Det ble tautrekking mellom klasser og ulike nasjoner. Dessert og kake ble premien.

tur1tur2tur3tur4tur7tur5tur6

Teori og praksis

.

Mange av deltakerne på TOS har både teori og praksis hver uke. Tre dager i uken er det undervisning på skolen.To dager i uken har de praksis i ulike bedrifter på Haugalandet. De får god opplæring og oppfølging og de får også øve mye på å snakke norsk.

Her er tre av våre deltakere i aksjon; Anwar på Meny Aksdal, Fiyori i Førresfjorden barnehage og Ahmad på Frakkagjerd ungdomsskole.

praksis1praksis2praksis3

Hipp hurra for Norge og for 17.mai!!

.

Dagen før dagen arrangerte TOS en 17.mai-markering for våre deltakere. Vi var først sammen for å høre taler, synge 17.mai-sanger og vi konkurrerte i en kahoot om 17.mai. Det var også visning av bunader fra Rogaland, Sunnhordaland og Hardanger.

Etterpå var det leker og konkurranser, både fysiske og mentale. Vi hadde potetballong-stafett, klesbøyle-stafett, løfting av atlas-stein, stokke-bryting og gjette-leker. Til slutt spiste vi IS:)

mai20mai13mai6

mai18mai5mai3

Viking for en dag

.

Grunnskoleklassen har vært på Nordvegen Historiesenter på Avaldsnes. Elevene har lært mye om norsk historie. De har hørt mye om vikingsamfunnet, om norske konger og om religion. De fikk se arkeologiske skatter som er gravd fram på Karmøy og stå på gravhaugen ved Olavskyrkja. Elevene fikk også prøve å være viking for en dag - med brynje, kappe, skjold og sverd.

viking2viking1viking3 jpg

 

Poesi på TOS

.

poesi1poesi4poesi3

Grunnskolen for voksne på Tysvær opplæringssenter har hatt et lyrikk-prosjekt i norsktimene. Temaet for prosjektet har vært kjærlighet. Elevene har analysert dikt. De har lest og framført dikt både på morsmål og norsk. Til slutt i prosjektet skrev de sine egne kjærlighetsdikt.