Logg inn Joomla

Logg inn Joomla

God sommar

Skrevet av Geir Dybdahl. i kategorien Tysværvåg barne- og ungdomsskule

glad sommar

Så kjem sommaren nok ein gong og nye ungdommar skal få luft under vengjene og prøve seg i den store verda. Til hausten kjem nye håpefulle og skal byrje i 1. klasse.

Eg trur det har ein samanheng med alderen, det at åra flyg av stad.

Det har vore eit fint år på Tysværvåg. Kjekke elevar og dyktige kollegaer gjer jobben lett.

Denne sommarhelsinga har eg lyst til at skal vere like lys og positiv som ein vakker sommarkveld.

Me har strålande og kjekke ungdommar som kjem til skulen kvar dag. Sjølvsagt kunne med stundom tenkt oss meir pålogga elevar, men alt i alt er dei eksemplariske. Me er heldige som får vere med dei kvar dag.

For ca. 2450 år sidan sa Sokrates kva han verkeleg meinte om ungdommen då til dags. ”Ungdommen nå for tiden foretrekker luksus. De har dårlige manerer, fornekter autoritet, har ingen respekt for eldre mennesker og prater når de egentlig burde arbeide. De unge reiser seg ikke opp lenger når eldre folk kommer inn i værelset. De motsier foreldrene sine, skryter i selskaper, sluker søtsaker når de sitter ved bordet, legger beina over hverandre og tyranniserer sine lærere.”

Det at ungdommen har eigne meiningar, utfordrar og tek sjølvstendige val er det som fører verda vidare. Det må me aldri gløyme.

Eg ynskjer dykk alle ein flott sommar og ser fram til me møtes igjen torsdag 17. august kl. 8.30.

 

Sommarhelsing frå

Geir

Kunstbesøk med Axel Ríos

Skrevet av Geir Dybdahl. i kategorien Tysværvåg barne- og ungdomsskule

00007

  1. og 10 klasse hadde besøk  av kunstner Axel Ríos på måndag og tysdag denne veka. 
    Elevane laga eit felles kunstverk av Pytagoras. Dei fekk kort opplæring i fargeblanding og å bruke ulike nyanser av same farge i portrett.
    Kunstverket blir hengt opp i biblioteket etter sommarferien.
    I tillegg laga elevane sjølvportrett med same teknikken. Det blei mange flotte resultat.
    To kjekke dager, som var prega av kunst og matte. 

10. klasse laga framsyning.

Skrevet av Geir Dybdahl. i kategorien Tysværvåg barne- og ungdomsskule

Avslutninga i kunst - handverk og musikk for 10. klasse blei ei historisk reise i musikk og kunst. Dei har laga kulisser,satt saman og  hatt regi sjølve. Det ble ein kjempefin framsyning som dei viste resten av skulen og foreldra.

Ideen var det lærarane i faga som hadde. Stor takk til Asha, Hildegunn og Dagny.

 

Her kan du sjå framsyninga. Framsyning

2. plass i skoglekene!

Skrevet av Geir Dybdahl. i kategorien Tysværvåg barne- og ungdomsskule

Da er resultatet komt og 5. klasse ble nr. 2 i konkurranse med 17 andre skoler fra 17 andre fylker. Vi er stolte:)

007

004

5. klasse har deltatt i en konkurranse i regi av Skoglekene.no. Skoglekene er et samarbeid mellom Skoleskogen, Hamar Naturskole, Skogselskapet og Norsk Skogmuseum. Formålet er å motivere skolene/elevene til å bruke nærskogen i undervisningen, øke kunnskapen om skog og skape fysisk aktivitet i skolehverdagen.

Juryen har nå vært samlet i to dager for å gå gjennom bidragene og kåre vinnerne fra de ulike fylkene. Juryen har bestått av Knut Monssen og Nils-Henning Melby fra Hamar Naturskole, og Helene Bakke Oudenstad og undertegnede fra Skogbrukets Kursinstitutt.
Og det er med stor glede jeg kan annonsere at 5. trinn ved Tysværvåg skole går videre til finalen i Skoglekene 2017!

Som du skjønner, Robin, har du og elevene dine i høyeste grad gjort oppgaven i tråd med retningslinjene. Juryen hadde veldig sans for hvordan dere har stilt opp tekst, bilder og tegninger samlet. Det er dessuten forseggjorte og gode tegninger og tekst, som det er tydelig at dere har jobbet med. Det er også fint å kunne lese om det gamle, falne treet som dere har hatt et forhold til siden 1. klasse! Dere har jobbet med tre og lagd fine ting. Alt i alt går det tydelig frem at dere har brukt mye tid på tre og bruk av tre, og lært mye. GRATULERER! 

Finalen er i dag! Marta, Malene, Kristian og Karsten er klar til å representere oss på en fantastisk måte, sammen med Robin.

Vi går for gull! Oppdatering kommer.