Logg inn Joomla

Logg inn Joomla

No kjem Blue-bot til skulane

Skrevet av LJL .

bluebotNo kjem Blue-bot til skulane! I følgje strategien for realfagssatsinga i Tysvær kommune skal vi ta i bruk Blue-bot robot både i barnehage og i skule for å få ein felles plattform for innføring i programmering og koding. No har vi skaffa sett med 6 stk robotar, ladestasjon og matter til kvar skule.

foreldrehverdag.no - et nytt tilbud til alle foreldre

Skrevet av Lars J Liknes .

BUF dirNå lanserer Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet nettstedet foreldrehverdag.no der foreldre kan finne faglig kvalitetssikret informasjon om hvordan de kan forstå barnet sitt bedre.

 

Målet er å gi foreldre inspirasjon, tro på egen omsorgsevne og bidra til å styrke samspillet i hverdagen. Nettstedet tar utgangspunkt i det anerkjente veiledningsprogrammet ICDP (International Child Development Program) og er utviklet i samarbeid med fagfolk.

Foreldrehverdag.no bygger på kunnskap om barns utvikling og viser hvordan foreldre kan støtte barnet i denne. Nettsiden inneholder artikler, filmer og enkle oppgaver. Oppgavene skaper refleksjon og kan hjelpe leseren å omsette kunnskapen til egen foreldrehverdag. Artiklene handler om alt fra grensesetting, ros og anerkjennelse til søskenkrangel, trass og ungdomstid.

Kjemisk julekalender 2016

Skrevet av LJL .

Kjemisk jul

Torsdag er det 1. desember og da åpnes årets kjemikalender fra Universitetet i Stavanger og Inge Christ.
De som var på kickoff fikk høre om denne, så her er det bare å følge med.

Vellukka realfags-kickoff

Skrevet av Lars Johannes Liknes .

realfag

"Kvifor dett ikkje skyene ned…?" Dette var eitt av mange spørsmål som blei stilt på Tysværtunet onsdag 16. november. Då mobiliserte skulekontoret i Tysvær saman med lærarar, elevar og føresette til fokus på realfag med ein real kick-off. Til saman var over 650 innom i løpet av dagen for å høyre, sjå, oppleve og undre seg.