Logg inn Joomla

Logg inn Joomla

Verdens miljødag

Skrevet av Marlin Øvregård Løvås .

Flekkmarihand.a

 

Mandag 5.juni er verdens miljødag, og årets tema er å knytte mennesker sammen med naturen.

 

 Temaet inviterer deg til å tenke over hvordan vi mennesker er en del av naturen, og hvor avhengig vi er av den. Dagen utfordrer oss til å finne på gledelige måter å erfare eller verdsette vår nære tilknytning til naturen på. Bruk gjerne dagen til å ta en tur ut i vår vakre natur på Haugalandet! På telltur.no ligger tips til turer i Tysvær.  

På verdens miljødag blir også ”Den store artsjakten” arrangert. Små og store blir oppfordret til å legge inn flest mulig registreringer av dyr og planter i kunnskapsdatabasen Artsobservasjoner i løpet av 24 timer. Gjennom Artsobservasjoner kan alle naturinteresserte, frivillige og profesjonelle, registrere funn og se hva som er rapportert inn. Å kartlegge naturen er et viktig bidrag til å øke kunnskapen om hva som finnes i norsk natur, hvilke arter som er i tilbakegang og hvilke arter som lever hvor. Du kan lese mer om Artsjakten her:

Så bruk dagen til å utforske en del av naturen. Ta gjerne film eller bilder av noe spennende eller vakkert du finner i naturen, og del det for eksempel på sosiale medier med  #WithNature og #WorldEnvironmentDay.

Verdens miljødag ble etablert i 1972 for å øke folks bevissthet omkring miljøspørsmål. Det er FNs miljøprogram (UNEP) som har ansvaret for å markere miljødagen.