Logg inn Joomla

HPV vaksinasjon

Skrevet av Trond Tindeland .

vaksine min
Har du fått med deg tilbudet om gratis HPV vaksinering ved Aksdal helsestasjon? Her kommer viktig informasjon til alle kvinner født 1991 og senere!

Alle kvinner født 1991 og senere får fra november 2016 tilbud om gratis vaksine mot humant papillomavirus (HPV-vaksine). Tilbudet organiseres via kommunen (skolehelsetjenesten), og informasjon om den praktiske gjennomføringen finner du her.

Vaksinasjonen består av tre vaksinedoser gitt i løpet av 6-12 måneder. Tilbudet vil gjelde i en tidsramme på to år. HPV-vaksine forebygger livmorhalskreft og forstadier til livmorhalskreft forårsaket av HPV-infeksjon. Vaksinen kan også forebygge andre HPV-relaterte krefttyper som analkreft og vaginalkreft.

Tilbudet om gratis HPV-vaksine omfatter ikke kvinner født før 1991. Ordningen har ikke tilbake­virkende kraft, og kvinner som har betalt for HPV-vaksine får ikke refundert utgifter til vaksine og vaksinasjon.

Foreløpige datoer for vaksinering er:

20. juni 2017 (kl. 13-14)
22. a
ugust 2017 (kl. 13-14)
7. november 2017 (kl. 13-14)
19. desember 2017 (kl. 13-14)
30. januar 2018 (kl. 13-14)

Alle kvinner som ønsker HPV vaksine må sende mail til:
Irene-Haraldseid.Vestvik@tysver.kommune.no

Mailen må inneholde navn og fødselsdato.

Det er ikke «drop-in». Alle som skal ha vaksine, skal registreres først. Dette fordi vi må ha nok vaksiner tilgjengelig på lager.

Vaksineringen foregår ved:
Aksdal helsestasjon